Werk en vakantie combineren: is een workation iets voor jou?

Werk en vakantie combineren: is een workation iets voor jou?
Werk en vakantie combineren: is een workation iets voor jou?

Steeds meer mensen proberen het uit: een workation. Misschien past het ook wel bij jou? Als ondernemer kun je prima een reisje boeken, om vanuit een andere locatie je werk te doen.Maar ook als je in loondienst werkt, is het interessant om eens te doen. In dit artikel lees je er alles over.

Wat is een workation?

Voordat je vaststelt of een workation iets voor jou is, wil je natuurlijk eerst weten wat het precies inhoudt. Het komt erop neer dat je werken en vakantie vieren combineert. Je bent dus niet helemaal vrij, maar je boekt wel een hotel of huisje om op een andere locatie te werken. En in je vrije tijd doe je dan gewoon net alsof je vakantie hebt! In een huisje zit je er dan heerlijk relaxt bij. Zo kun je immers ook gewoon een keukentje gebruiken, om koffie te zetten of een maaltijd te koken. Boek een Zell am See appartement voor je workation. In deze inspirerende omgeving zit je daarmee namelijk helemaal goed. Ga op zoek naar een huisje mét prachtig uitzicht. Dat komt je flow en inspiratie alleen maar ten goede.


Nieuwe inspiratie opdoen

Over inspiratie gesproken! Een doel van een workation boeken is dat je weer nieuwe inspiratie opdoet. Je bent misschien wat vastgelopen in je huidige baan of taken. Er verandert maar weinig. Elke dag voelt ongeveer hetzelfde aan. Hoog tijd dus om daar uit te breken! Je bevinden in een andere omgeving doet het werk. Zeker als het een omgeving is waar jij helemaal in opbloeit. Dol op de natuur? Een huisje huren Oostenrijk is een aanrader, want het land staat bekend om de glooiende berguitzichten. Voor je het weet, heb je je work drive weer helemaal teruggevonden. Die inspiratie kun je ook gebruiken om nieuwe plannen op poten te zetten. Of om aan een ander carrièrepad te werken. Het is maar net waar jij behoefte aan hebt.


Meer productiviteit

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een workation, waarbij werk en vakantie worden gecombineerd. Dit kan een geweldige optie zijn voor zowel ondernemers als werknemers in loondienst. Werken vanuit een andere locatie kan nieuwe inspiratie bieden en je productiviteit verhogen. Wil je meer weten over de mogelijkheden thuiswerk vanuit het buitenland? Lees dan verder om te ontdekken hoe een workation bij jou kan passen en welke opties er zijn om dit te realiseren. Bezoek mogelijkheden thuiswerk vanuit het buitenland voor meer informatie. Een workation kan je meer productiviteit opleveren. Kun je dit wel gebruiken? Probeer het dan zeker een keertje uit. Je kijkt weer met een frisse blik naar je werk en dat helpt je om focus (terug) te vinden. Ligt er een grote taak op je te wachten? Grote kans dat je ‘m zo onder de knie hebt. Juist op die andere, inspirerende locatie dus! 


Cadeautje aan jezelf

Je kunt een workation zien als een nuttig cadeautje aan jezelf. Misschien wil je je carrière een boost geven. Of heb je juist een belangrijke prestatie voor jezelf behaald, waar een mooie beloning tegenover mag staan. Zorg er dan natuurlijk wel voor dat je niet alleen maar aan het werk bent op de plek van bestemming. Je verdient het ook om te ontspannen! Spreek met jezelf af dat je op vaste momenten op de dag werkt, en daarna de laptop dichtklapt. Dan is het tijd om te genieten! Ga uiteten, maak een wandeling, bezoek een markt. Er is genoeg om aan te denken. En ook dat werkt weer inspirerend.


Zakelijke meetings

Werk je in een internationaal bedrijf? Of heb je op verschillende plekken zakelijke contacten zitten? Dan kan dit natuurlijk ook een reden vormen om op een werkvakantie te gaan. Waar meetings op afstand digitaal plaatsvinden, kun je je zakelijke netwerk zo namelijk face to face ontmoeten. Het is nuttig om daar eens tijd voor vrij te maken, al helemaal als het om een intensieve samenwerking gaat. Dat niet alleen, het is ook leuk om een keer in een ander kantoor rond te kijken. Hoe gaat het er hier aan toe? En wat kun je daarvan leren? Die kennis kun je ook weer delen met je collega’s of met andere mensen in je zakelijke netwerk.


Zoals je leest, zijn er genoeg redenen om een workation te boeken. Of je nu op zoek bent naar inspiratie of meer productiviteit. Het kan je veel moois opleveren! Probeer jij het een keertje uit?

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)