Welke ring past bij jouw hand?

Zo vind je de perfecte (trouw)ring!
Zo vind je de perfecte (trouw)ring!

Ja, ringen en handen… weet jij welke ring het beste bij jou past om je handen het beste voor de dag te laten komen? Ik bedoel, je handen zijn continu in zicht. We doen er van alles mee. Bij alle handelingen die wij doen, komen onze handen in beeld. Zelfs als we praten. Handen zijn er in alle soorten en maten. Kleine handen, grote handen, kleine handen met slanke vingers, grote handen met brede vingers. Heb jij weleens bewust naar je handen en vingers gekeken?

Dit blog begin ik (in de titel) met een vraag, want dit is een vraag die ik vaak krijg. Zelf ben ik enorm aan het stoeien geweest met het kiezen van bijvoorbeeld de juiste trouwring voor manlief en mij, want de ring moest ons beiden passen en staan. Nu zijn mannenhanden in den beginne al groter en wat grover, zoek dan maar een mooi 'ringenpaar' uit.
.
Zelf heb ik in verhouding (met mijn lengte en postuur) grote handen met lange, maar ook brede vingers. Ik doe er dan ook alles aan om vooral mijn vingers slanker te doen lijken.
Vroeger (toen ik jong was… ahum) probeerde ik mijn vingers slanker te maken door mijn nagels lekker lang te laten groeien. En dan ook nog te accentueren met een laklaagje. Nu, achteraf bekeken, was ik gelukkig in het kiezen van de kleur wel subtiel genoeg en koos ik voor niet al te opvallende tinten, maar eerder voor een transparante lak. Waarschijnlijk wist ik onbewust al wat ik nu weet, namelijk dat ik niet al te veel accent op mijn lange vingers moest leggen. Mijn handen werden daardoor juist nog groter en dus ook de verhouding met mijn lengte en postuur. Nu vijl ik mijn nagels kort met een ronde afwerking. So far so good, maar nog steeds vind ik een ring uitzoeken erg lastig. En zo ook mijn klanten merk ik (zeker als dat via een scherm moet). 
.
Waar moet je op letten als je een ring uitkiest? Bepalend zijn vooral de afmeting van je handen en de lengte en breedte van je vingers.
.
Grote versus kleine handen

Wellicht een open deur, maar als je kleine handen hebt, is het niet handig om voor een grote ring te kiezen. Je benadrukt hiermee alleen maar dat je kleine handen hebt en laat ze door een grote ring of grote steen alleen nog maar kleiner lijken. De verhouding ring/hand is dan uit balans. Heb je grote handen daarentegen dan is een grote ring, hetzij door de steen of brede ringband, prima om te dragen. Bij kleine handen werken dan weer ronde, ovale of prinsesgeslepen stenen heel goed. 
.
Korte vingers versus lange vingers
Als je korte vingers hebt, wil je ze, ongeacht de breedte van je vingers, verlengen. Daar zijn verschillende trucjes voor en daar kan een fijne, dunne ring bij helpen. Een ring met een dunne band doet je vingers langer lijken en zorgt ook voor de verfijning die je zoekt. Ben je uit op een ring met een steen? Kies dan voor peer-, ovaal of markiesvormige stenen. Rechthoekige stenen, zoals de steen van de SysterP baquette ring werken ook heel goed, zolang ze maar niet te groot zijn. Heb je lange vingers? Dan kun je zowel voor een verfijnde stijl als een meer uitgesproken stijl gaan. Let er wel op dat als je voor een brede of grote ring kiest, deze een open bewerking heeft. Hierdoor maak je nog steeds een statement, maar zonder de lengte van je vingers te kort te doen (mooie woordspeling ;-))

Slijpvormen van edelstenen (Baunat.com)
Slijpvormen van edelstenen (Baunat.com)


Slanke vingers versus brede vingers
Bij brede vingers is het de kunst om aan weerszijden van de vinger niet te veel huid te laten zien. Doe je dat wel, wordt de vinger optisch alleen nog maar breder. Waar brede vingers zich dan wel weer goed voor lenen zijn statement ringen. Met brede vingers kun je verschillende kanten op, van een klassieke stijl naar een meer uitgesproken stijl. Dat is bij slanke vingers anders. Wellicht anders dan het gevoel zegt, werken kleinere stenen weer goed bij slanke vingers. Dit geldt overigens ook voor bredere ringbanden.
.
Nu heb je een aantal tips gekregen, zodat je makkelijker de juiste ring voor jouw hand kunt kiezen. Maar belangrijk hierbij is je ook vooral te laten leiden door jouw eigen stijl en wat bij jouw persoonlijkheid past.
.
Mocht je ook wat tips willen als het gaat om de juiste ringmaat bepalen? Ga dan naar deze maattabel op nordicluxuries.nl.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)