Weekje naar een vakantiepark met je gezin? Dit is waarom!

Weekje naar een vakantiepark met je gezin? Dit is waarom!
Weekje naar een vakantiepark met je gezin? Dit is waarom!

Wil je met je gezin op vakantie? Je kunt de reis natuurlijk op allerlei manieren vormgeven. Zo zijn vakantieparken geliefd. En dat is niet zonder reden. Een weekje (of weekendje) naar een vakantiepark gaan, heeft namelijk veel voordelen. Benieuwd waarom? We vertellen je er meer over.

Ingericht op gezinnen

Veel vakantieparken zijn ingericht op gezinnen. Of je nu een vakantiepark uitkiest in Nederland of in een ander land, dit komt meestal wel overeen. Of anders kun je er snel genoeg informatie over inwinnen op bijvoorbeeld de website. Als je zelf een gezin hebt, is dat dus ideaal om voor te kiezen. Zo zijn er verschillende benodigdheden aanwezig, zoals een kinderstoeltje. In de restaurants op het park is het de normaalste zaak van de wereld dat er veel kinderen aanwezig zijn. En dat is ook zo in het zwembad, waar je in veel vakantieparken een duik in kunt nemen. Pak je bikini in en zorg voor meerdere opties, zoals een bikini met hoog broekje of juist met een laag broekje. En ook de zwemkleding voor je kinderen. Je ziet op een vakantiepark allerlei gezinnen rondlopen. Dat maakt dan ook dat je je er sneller thuis voelt, wat ook voor je kinderen geldt. Soms worden er zelfs speciale voorstellingen of workshops voor kinderen georganiseerd. Leuk om aan mee te doen!

Leuke faciliteiten

Als je op vakantie gaat met je gezin, is het wel prettig dat er iets te doen is. Je kunt natuurlijk een stadje bezoeken, om een bekend voorbeeld te noemen. Maar op een vakantiepark is het nog wel makkelijker om iets te beleven voor jong en oud, omdat er al allerlei faciliteiten aanwezig zijn. Hier hoef je zelf dus niet meer over na te denken. Begin de dag bijvoorbeeld met een bezoek aan het zwembad. Kinderen vinden het immers heerlijk om te zwemmen. En zelf kun je ook een duik nemen. Neem de badkleding mee die bij je past, zoals een bikini grote cup. Klaar met zwemmen? Dan is er vaak nog meer te beleven in het park. Ga bijvoorbeeld bowlen of minigolf spelen. Of: trakteer je gezin op een snack, of een compleet etentje in een gezellige tent. Je kunt prima met je kinderen overleggen waar zij zin in hebben. Dit zit per kind en gezin immers ook weer anders.

Comfortabele huisjes

Tijdens een vakantie kun je op veel plekken verblijven. Je kunt slapen in een tent of in een hotelkamer bijvoorbeeld. Maar op een vakantiepark zijn er vaak huisjes te vinden, waar je met het hele gezin in slaapt. En dat is best comfortabel! Het zijn vaak vrij ruime huisjes. In ieder geval ruimer dan een hotelkamer. Meestal heb je er een woonkamer en keuken bij, naast de slaapkamer(s) en badkamer. Je voelt je op die manier sneller thuis en kunt ook makkelijker in het huisje wat tijd doorbrengen. Maak hier bijvoorbeeld iedere dag zelf ontbijt, lunch en diner klaar, als dat je wens is. Het speelgoed voor je kids kun je er ook goed kwijt, omdat je genoeg ruimte hebt in het huisje. En parkeren kan vaak meteen voor de deur van het huisje, zodat je niet onnodig met de spullen hoeft te sjouwen.

Goede bereikbaarheid

 Dat je de auto voor de deur kunt parkeren, betekent dus dat een vakantiepark vaak een goede bereikbaarheid heeft. Zeker als je zelf met de auto kunt komen. Je hoeft bijvoorbeeld niet door een drukke stad te gaan met het hele gezin. Vaak is een park juist wat meer afgelegen, en rijd je er eigenlijk zo naartoe. Stop dus de spullen in de auto, laat je kinderen instappen, ga zelf achter het stuur zitten… en die welverdiende vakantie kan beginnen! Het is trouwens handig om vooraf alvast boodschappen te halen, als je zelf iets te eten en drinken wilt hebben in het huisje. Of haal dat in de lokale supermarkt op het vakantiepark. Maar daar is het aanbod vaak wel wat beperkter.

Een vakantiepark biedt voor veel gezinnen het stukje comfort waar ze naar op zoek zijn. En ook zijn vakantieparken vaak hartstikke gezellig! Misschien ontmoeten je kinderen hier wel vriendjes voor het leven. En dat maakt voor jou als ouder ook weer dat je wat minder omkijken naar je kids hebt. Ideaal, toch?

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)