De reden om te kiezen voor lipofilling

De reden om te kiezen voor lipofilling
De reden om te kiezen voor lipofilling

Lipofilling is de afgelopen jaren steeds populairder geworden als het gaat om cosmetische ingrepen. Bij lipofilling wordt er namelijk gebruik van eigen vet gemaakt, om op andere delen van het lichaam wat meer volume toe te voegen. Dit kan zowel de buik, billen als borsten zijn. Toch zien we dat er best veel vragen zijn rondom deze manier van ‘vergroten’, terwijl de voordelen enorm zijn. Zo kun je je wel voorstellen dat het inbrengen van eigen vetweefsel, een stuk minder schadelijk is, dan wanneer je kiest voor implantaten. Hoe dit precies zit, leggen we je aan de hand van een aantal praktische voorbeelden uit. Belangrijk is wel dat je ten alle tijde goed nadenkt over dergelijke ingrepen.

Een natuurlijke oplossing voor volumeherstel

Kies je voor lipofilling, dan kies je voor een natuurlijke oplossing voor het herstellen van het volume. Dit betekent dat er geen synthetische vulmiddelen of implantaten worden gebruikt, maar eigen lichaamsweefsel. Dit zorgt ervoor dat de kans op risico’s, zoals inkapseling en allergische reacties, een stuk kleiner wordt. Daarbij oogt het vaak ook een stuk natuurlijker, waar het uiteindelijk ook om te doen is.

Meerdere voordelen in één behandeling

Lipofilling biedt ook meerdere voordelen in één behandeling. Aangezien er bij lipofilling gebruik wordt gemaakt van eigen lichaamsvet, kan het dus niet alleen worden gebruikt voor het opvullen en vergroten van bepaalde gebieden, maar ook om andere delen te doen verminderen. Met behulp van liposuctie wordt het overtollige vet verwijderd en vervolgens gezuiverd en hergebruikt voor het volumeherstel. Dit betekent dat je niet alleen een grotere kont krijgt, maar ook afscheid kunt nemen van die hardnekkige love handles! Hoe fijn is dat? Natuurlijk moet er dan wel voldoende vetweefsel zijn, maar dat is een ander verhaal, die we voor nu even achterwege laten.

Langdurige resultaten

Wat veel mensen ook niet weten, is dat de effecten van lipofilling voor de lange termijn zijn. Anders dan veel andere cosmetische ingrepen, waarbij je regelmatig een herhaalbehandeling nodig hebt, is dat bij lipofilling niet of pas over een veel langere periode noodzakelijk. Doordat het om je eigen vetweefsel gaat, zal het lichaam dit dus ook lang niet zo snel afstoten en is de levensduur ook vele malen langer. Zo is het niet alleen een stuk gezonder, maar scheelt het je ook aanzienlijk in de kosten. Hoewel het om onze gezondheid gaat, speelt ook hier geld natuurlijk wel een belangrijke rol.

Minimale littekens en hersteltijd

Lipofilling heeft ook het voordeel dat het minimale littekens en hersteltijd met zich meebrengt. Omdat bij deze behandeling gebruik wordt gemaakt van kleine incisies voor liposuctie en lipo injectie, zijn de incisies vaak nauwelijks zichtbaar. Bovendien is de hersteltijd over het algemeen kort, waardoor je snel weer kunt genieten van je nieuwe en verbeterde lichaam. Anders dan bij bijvoorbeeld een borstvergroting door middel van implantaten, waar je de nodige weken een compressie bh moet dragen, is dat bij lipofilling dus niet of nauwelijks het geval. Natuurlijk merk je wel dat er ‘iets’ is gebeurd, maar dit zal lang niet zo zijn, zoals je dat bij een ‘normale’ borstvergroting ziet.

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)