Wat zijn de beste kledingstukken om tijdens een date te dragen?

Wat zijn de beste kledingstukken om tijdens een date te dragen?
Wat zijn de beste kledingstukken om tijdens een date te dragen?

Heb je binnenkort een date? Dan wil je natuurlijk je beste beentje voorzetten! Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan een succesvolle date. Je voorkomen speelt ook een belangrijke rol: iedereen let immers op het uiterlijk. Zorg daarom voor een goede outfit! Welke kledingstukken kun je nu het best dragen tijdens een date? We zetten onze modetips voor je op een rijtje.

Juiste jas voor een date
De eerste indruk is heel belangrijk! Dat betekent dus dat je ook moet nadenken over de jas die je aantrekt. Als je date je ziet aankomen, kun je immers maar beter een mooie jas dragen. Je kunt namelijk nóg zo’n strakke outfit aan hebben, maar als je jas buiten de toon valt, doet dat teniet aan je gehele voorkomen. Draag daarom de juiste heren jassen, waarbij je bijvoorbeeld met een trenchcoat altijd goed zit. Stijlvol en tijdloos! Ook een stoerdere jas is een optie, als dat beter bij je past: een outfit blijft natuurlijk iets heel persoonlijks. Denk in dat geval aan een bomberjack of een spijkerjack.

Net overhemd
Veel mannen kiezen ervoor om tijdens een date een mooi overhemd te dragen. Dit willen we je dan ook zeker adviseren: het overhemd is tevens zo’n kledingstuk dat tijdloos staat en goed bij het moment past. Als je een nette stijl hebt, is een strak en basic overhemd een goede keuze. Je kunt echter ook gaan voor een casual overhemd, voor een net wat relaxtere look. Denk in dat geval aan een oversized fit of een subtiele print, zoals een streep. Verder kun je ervoor kiezen om je overhemd over je broek te dragen, in plaats van erin, als je je outfit meer casual wilt maken.
 
Pantalon als onderstuk
Welke broek draag je onder je overhemd? We vinden een pantalon de beste optie! Of mocht je ‘m iets meer casual willen hebben, kun je tevens aan een chino denken. Het voordeel aan dit type broek is dat het echt een stuk stijlvoller staat dan een jeans. Bij een eerste date is dit toch wel de styling waar je voor wilt gaan! Je kunt natuurlijk wel spelen met de kleur. Van basic in zwart of bruin tot meer opvallend in groen of rood: kies wat beter bij je past.
 
Mooi T-shirt
Voel je je niet op je gemak in een overhemd? In dat geval is het ook prima om een net T-shirt te dragen naar een date. In principe is dit namelijk tevens een basic kledingstuk: niemand zal zich eraan storen. Houd de look wel minimalistisch, door bijvoorbeeld een simpel shirt in wit of zwart te dragen.
 
Schoenen voor een date
Als laatste zijn uiteraard de schoenen belangrijk. Ook hier willen we weer het onderscheid maken tussen een chique en een casual styling. Bij een nette look trek je leren veterschoenen of loafers aan. Maar tegenwoordig kom je ook met sneakers weg – als ze er maar netjes en schoon uitzien.


 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)