Je toilet groter laten lijken? Kies dan voor deze toilet tegels

Je toilet groter laten lijken? Kies dan voor deze toilet tegels
Je toilet groter laten lijken? Kies dan voor deze toilet tegels

Een klein toilet kan soms benauwend aanvoelen, maar met de juiste keuzes in toilet tegels kun je deze ruimte groter laten lijken. Door slimme tegelkeuzes en een goede plaatsing kun je een illusie van ruimte creëren die zowel functioneel als mooi is. Hier kun je enkele tips vinden om je toilet groter te laten lijken met behulp van de juiste toilet tegels

Kies voor een lichte kleur toilettegels

Lichte kleuren reflecteren meer licht en geven een gevoel van ruimte. Tegels in lichte tinten zoals, wit, crèmewit, pastelkleuren of lichte grijstinten kunnen je toilet helderder en groter laten aanvoelen. Donkere tegels kunnen daarentegen de ruimte kleiner maken. 

Maak gebruik van grote tegels

Grote tegels creëren minder voegen en daardoor een rustiger oppervlak. Dit helpt de illusie van een grotere ruimte te versterken. Kleine tegels met veel voegen kunnen de ruimte druk en kleiner laten lijken. Kies voor 30x60 cm toilettegels om dit effect te bereiken.

Ga voor glans

Glanzende toilettegels reflecteren licht beter dan matte tegels, wat helpt om de ruimte lichter en ruimer te maken. Deze reflectie kan vooral nuttig zijn in kleine en slecht verlichte toiletten. Let echter op dat glanzende tegels glad kunnen zijn, dus kies voor een variant die niet te glad is om uitglijden te voorkomen.

Gebruik doorlopende tegels

Het gebruik van dezelfde tegels op zowel de vloer als de muren kan helpen om een doorlopende, naadloze look te creëren. Dit kan de ruimte visueel uitbreiden en een gevoel van ruimtelijkheid geven. Probeer scherpe contrasten tussen vloer en muur te vermijden, aangezien dit de ruimte kan onderbreken en kleiner kan doen lijken.

Speel met tegelpatronen

Hoewel het gebruik van te veel verschillende patronen overweldigend kan zijn, kan een subtiel patroon een interessante visuele illusie creëren. Horizontale strepen kunnen bijvoorbeeld een kamer breder laten lijken, terwijl verticale strepen hoogte toevoegen. Kies echter voor eenvoudige, minimalistische patronen om de ruimte niet te druk te maken.

Voeg een accentmuur toe

Een accentmuur kan een brandpunt creëren dat de aandacht trekt en afleidt van de kleine afmetingen van de ruimte. Kies een muur, bijvoorbeeld de achterwand van het toilet, en gebruik een andere kleur of patroon tegels. Houd de rest van de muren en vloer eenvoudig om een rustige balans te behouden.

Maak gebruik van spiegels

Hoewel geen tegels, zijn spiegels een geweldig hulpmiddel om kleine ruimtes groter te laten lijken. Een grote spiegel kan licht reflecteren en diepte creëren, waardoor de ruimte groter aanvoelt. 

Minimaliseer voegen tussen de toilettegels

Kies voor dunne voegen en tegels in een kleur die dicht bij de kleur van de tegels ligt. Dit helpt om een minder onderbroken oppervlak te creëren, wat de ruimte groter doet lijken. Dikke, contrasterende voegen kunnen daarentegen een hokkerig effect hebben.

Combineer de tegels met goede verlichting

Tenslotte kan verlichting een enorme impact hebben op hoe groot of klein uw toilet aanvoelt. Combineer je tegelkeuzes met strategisch geplaatste verlichting om schaduwen te minimaliseren en het licht gelijkmatig te verspreiden. Overweeg het gebruik van inbouwspots of lichtstrips langs de randen van de ruimte.

Uw toilet groter laten lijken met een beetje creativiteit

Met de juiste tegelkeuzes en een beetje creativiteit kun je zelfs de kleinste toiletruimte groter en ruimer laten aanvoelen. Hier is een korte opsomming van de belangrijkste tips:

  •  Kies lichte kleuren
  • Gebruik grote tegels
  • Ga voor glanzende tegels
  • Gebruik doorlopende tegels 
  • Speel met tegelpatronen
  • Voeg een accentmuur toe
  • Gebruik spiegels strategisch
  • Minimaliseer voegen
  • Combineer met goede verlichting

 

Met de juiste tegelkeuzes en een beetje creativiteit kun je zelfs de kleinste toiletruimte groter en ruimer laten aanvoelen. Lichtgekleurde, glanzende toilettegels, grote formaten, verticale plaatsing en slimme gebruik van patronen kunnen allemaal bijdragen aan een gevoel van ruimte. Voeg daarbij enkele strategisch geplaatste spiegels en goede verlichting, en je zult versteld staan hoe groot je toilet kan lijken.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)