Wat voor koffer neem je mee op reis?

Wat voor koffer neem je mee op reis?
Wat voor koffer neem je mee op reis?

Ga je op vakantie? Dan wil je niet een koffer meenemen die eigenlijk te klein is. En te groot is ook weer zonde. Met deze tips kies je de koffer die echt bij je past!

Het is altijd opletten als je op vakantie gaat. Denk je een goedkoop vliegticket geboekt te hebben, komen er nog hoge extra kosten bij voor het inchecken van je bagage. Of ben je de auto aan het inpakken, blijken je koffers net even een slag te groot waardoor je moet reizen met een hoop bagage tussen je voeten, waardoor je als een sardientje in een blikje op de plaats van bestemming aankomt. Met de nodige voorbereiding voorkom je dit soort situaties. Soms is een grote koffer de beste keuze, een andere keer is een kleine koffer voor je reis helemaal geschikt.

Kleine koffer

Ga je langer dan een week op vakantie? Over het algemeen heb je dan een grote koffer nodig voor al je spullen. Ook als je naar een land reist waar de temperaturen flink kunnen schommelen, heb je verschillende outfits nodig die de nodige ruimte in beslag kunnen nemen. Dik vest, lange broek, korte broek, jurkje, nóg een jurkje... En voor je het weet zit je kleine koffer propvol en moet je overstappen naar een slagje groter. Hier een paar handige tips:

Tips voor op reis

1. Prop je koffer niet zó vol dat je erop moet zitten om 'm dicht te krijgen. Je loopt het risico dat de rits uitscheurt en dat wil je niet... Zie je het al voor je, een koffer die half open over de bagageband komt aanrollen? Je moet er niet aan denken!

2. Vacuümzakken zijn ideaal voor het inpakken van kleding, handdoeken etc. Je stopt je spullen in een zak, maakt 'm goed dicht en zet de stofzuiger (of los pompje dat je meeneemt) erop. Die zuigt de lucht eruit, waardoor een klein pakje overblijft. Ideaal om op deze manier je spullen in de koffer te laten passen! Nadeel: je kleding gaat er flink van kreuken, dus neem een (reis)strijkijzer mee op vakantie. Dat dan ook weer de nodige ruimte innneemt, maar de winst is groter...

3. Neem kleding in travelstofjes mee. Lekker licht en kreukt minimaal!

4. Kies voor multifunctionele outfits. Die broek met bijpassende blouse is een jumpsuit, maar de items kunnen ook afzonderlijk gedragen worden. En bedenk: één vest is genoeg! Draag het lekker tijdens het reizen, dat scheelt een hoop ruimte in de koffer.

5. Less = more. Ken je dat, dat je na thuiskomt de helft van de meegebrachte kleding niet hebt gedragen? Daar heb je dus al die tijd mee gesleept. Zonde! Wees kritisch in wat je meeneemt en draai desnoods tussendoor een wasje.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)