Waarom je met kinderen er verstandig aan doet een aansprakelijkheidsverzekering te nemen

Waarom je met kinderen er verstandig aan doet een aansprakelijkheidsverzekering te nemen
Waarom je met kinderen er verstandig aan doet een aansprakelijkheidsverzekering te nemen

Bij het nemen van kinderen komen een hoop verantwoordelijkheden kijken. Eén van die verantwoordelijkheden is dat je als ouder tot in de tienerjaren van je kind aansprakelijk bent voor diens acties en de gevolgen daarvan. Hoewel sommige mensen zonder kinderen ook al kiezen voor het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering om zichzelf in te dekken, is het zeker verstandig om hiervoor te kiezen als je aan kinderen begint. We bespreken in dit artikel waarom dat een goed idee is.

Dekking voor schade aan eigendommen van derden

Kinderen zijn wild en onhandig kunnen per ongeluk schade veroorzaken aan eigendommen van anderen. Denk daarbij aan een gebroken raam waar een bal tegenaan gekomen is of beschadigde meubels door wat al te wild spelen of een creatieve ingeving. Hoewel dat niet altijd het geval hoeft te zijn, kan de schade soms aardig duur blijken te zijn. Jij bent daar als ouder aansprakelijk voor. Een aansprakelijkheidsverzekering van Allianz Direct biedt dekking voor deze schadeclaims en kan helpen bij het betalen van de kosten van reparatie of vervanging.

Persoonlijke ongevallen

Kinderen kunnen ook betrokken zijn bij ongevallen waarbij andere mensen gewond raken. Dat kan gebeuren tijdens het spelen op het schoolplein of tijdens sportactiviteiten door onvoorzichtig gedrag. Of het laten rondslingeren van speelgoed kan ervoor zorgen dat je kind onbedoeld iemand laat struikelen. Dat kan leiden tot letsel, met alle gevolgen van dien. Een aansprakelijkheidsverzekering kan helpen bij het dekken van medische kosten, revalidatiekosten of eventuele compensatieclaims als gevolg van persoonlijk letsel bij derden.

Juridische bescherming

De volgende situatie komt gelukkig niet vaak voor, maar behoort toch tot de mogelijkheden: er kan een juridisch geschil ontstaan waarbij jouw kind betrokken is als gevolg van zijn of haar gedrag. Dat is natuurlijk wel een extreem geval, maar als het zo ver komt, heb je juridische bijstand nodig. Een aansprakelijkheidsverzekering kan je juridische bescherming bieden en de kosten daarvoor dekken, net als de kosten van een eventuele schadevergoeding. Zo hoef je niet te vrezen dat je financieel geruïneerd wordt wanneer het tot een rechtszaak komt.

Gemoedsrust door dekking buitenshuis

Een aansprakelijkheidsverzekering kan gemoedsrust bieden, in de wetenschap dat je kind ook als je hem of haar heel netjes opvoedt wel een keer brokken zal maken ergens. Het fijne van de verzekering, is dat hij ook dekking biedt buitenshuis. Dus ook bijvoorbeeld wanneer je kinderen vrienden bezoeken of deelnemen aan buitenschoolse activiteiten. Dus zelfs als de schade of het letsel buiten jouw eigendom of überhaupt jouw aanwezigheid plaatsvindt, kun je rekenen op de dekking van je aansprakelijkheidsverzekering.

Gemakkelijk te combineren met inboedelverzekering

Als het goed is, heb je een inboedelverzekering voor je woning, zodat je eigendommen beschermd zijn tegen schade en diefstal. Er staat immers voor een aardige waarde aan spullen in een gemiddelde woning. Vaak kun je bij verzekeraars deze verzekering in een pakket afsluiten, zodat je een gecombineerde inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering hebt. Dat is een laagdrempelige manier om twee belangrijke zaken in één keer goed te regelen. Het zijn enkele euro’s die je per maand extra kwijt bent om je te dekken voor aansprakelijkheid. Dat staat niet in verhouding tot de ellende die je ermee kunt voorkomen. Het risico op schadeclaims wordt aanzienlijk groter wanneer je aansprakelijk bent voor kinderen, want die gedragen zich nu eenmaal een stuk onhandiger en minder gedisciplineerd dan volwassenen. Wees dus verstandig en neem gewoon die aansprakelijkheidsverzekering!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)