Waar moet je naar kijken als het gaat om een comfortabele stoel?

Hmmm... misschien toch een bureaustoel van VidaXL aanschaffen?
Hmmm... misschien toch een bureaustoel van VidaXL aanschaffen?

Het aanschaffen van een stoel is een belangrijke investering. Een stoel moet namelijk veel comfort bieden. Je brengt namelijk meer tijd door in al die stoelen dan je van te voren verwacht. De meeste tijd zal je waarschijnlijk in een bureaustoel of eetkamerstoel uitzitten. We zitten als Nederlanders namelijk gemiddeld 9 uur per dag. Dat is meer dan de helft van je dag wanneer je wakker bent. Het is dus uiterst belangrijk om je lichaam comfort te bieden.  Maar, waar let je dan op om ervoor te zorgen dat je een stoel met comfort aanschaft?

Een armleuning
Een stoel gaat vaak in combinatie met een tafel. Het is belangrijk om de afmetingen van de desbetreffende tafel te weten. Er moet vooral gekeken worden naar de hoogte van het tafelblad. Niet alleen voor het zitcomfort, maar ook voor de ruimtebesparing in een bepaalde ruimte is het belangrijk om de stoelen onder tafel te kunnen schuiven. Zorg er dus voor dat je voor de aanschaf van de stoelen op de hoogte bent van de hoogte van jouw tafel.

De zithouding
Enkele centimeters verschil in zowel hoogte als diepte kunnen al een groot verschil maken voor een stoel. Om voor een goede zithouding te zorgen, is het van belang dat je rug tegen de rugleuning van de stoel aanzit. Het zitgedeelte bevindt zich ongeveer bij de knieschijf. Je voeten moeten recht op de grond staan. Uiteindelijk moet deze drie aspecten ervoor zorgen dat je in een hoek van negentig graden zit. Let hier dus goed op bij de aanschaf van een nieuwe stoel.

Het materiaal
Het materiaal, dus de stof van de stoel, heeft ook een grote bijdrage in hoe comfortabel een stoel zit. Een houten stoel zorgt er namelijk snel voor dat je klachten zal krijgen van je rug. Het is goed om te kiezen voor een bepaalde stof waar je een beetje inzakt. Denk bijvoorbeeld aan kunststof of polyester. Het materiaal voor de stoel zorgt ervoor dat deze een mooie look krijgt, maar het is ook belangrijk dat de stof comfortabel is.

Geheel in stijl
Comfort is het belangrijkste aspect van een stoel, maar daarnaast moet het ook matchen bij jouw interieur. Houd vooral ook de stijl in je achterhoofd. Zo zorg je ervoor dat je stoel comfortabel is en mooi matcht met jouw bankstel.

I.s.m. VidaXL

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)