Vogels

Wat een fijne omgeving voor deze mooie expo
Wat een fijne omgeving voor deze mooie expo

Het team van Flavourites Live volgde afgelopen zaterdag een workshop bij Maartje van den Noort, de dag erna bezocht ik - hoe toevallig! - de opening van de expositie van Maartje van den Noort. Een intieme presentatie van grote vogel-kunstwerken op een bijzondere locatie, Fort Nigtevegt in Abcoude, onder de rook van Amsterdam. 

Fort Nigtevecht is een oud fort dat nu dienst doet als een gedenkplaats. Met prachtige doorkijkjes, dikke ruwe betonnen muren en weelderig groeiende planten en bomen. Een fijne omgeving voor deze expo! Kinderen kunnen er ook heerlijk buiten ronddwalen op het terrein van het fort. Nog de komende twee maanden te bezoeken in de weekenden t/m 10 november. Adres: Fort Nigtevecht, Velterslaan 1 in Abcoude (entrée is gratis.)

De vogels hebben een symbolische betekenis
De vogels hebben een symbolische betekenis

Mooi hoe Maartje met minimale verf krachtige vogels weet neer te zetten op deze grote doeken. Leuk om te weten dat alle vogels die ze speciaal voor deze expo geschilderd heeft ook een symbolische betekenis hebben gekregen. Bijvoorbeeld voor de Nachtegaal: Lente-Liefde, de Merel: Betovering-Licht en voor de Meerkoet: Vroomheid -Afzondering. Mooie passende symboliek.

Mooi uitgelicht, extra sfeervol
Mooi uitgelicht, extra sfeervol

Een extra gaaf effect gaven de nissen met de brandende kaarsen erin. Het schilderij van de Meerkoet had een prominente plaats gekregen op de achterwand van de kelder. Mooi uitgelicht!

Gezien in de webshop van Studiodewinkel: heel veel vogels van Maartje
Gezien in de webshop van Studiodewinkel: heel veel vogels van Maartje

In mijn webshop Studiodewinkel verzamel ik ook veel designs/objecten van en met vogels. Ongemerkt heb ik een zwak ontwikkeld voor alles met vogels! Het werk van Maartje van den Noort staat er ook prachtig tussen. Zoals deze grote A1 poster van de stoere Merel (in een gelimiteerde oplage), de a4 posters en ansichtkaarten met fijne illustraties van diverse kleurrijke vogels en unieke porseleinen borden. Check deze link voor meer moois van Maartje. Haar werk heb ik het eerst ontdekt door haar samenwerking met Elke van den Berg, met wie Maartje afgelopen zaterdag de workshop gaf. Elke ontwerpt mooie designs in porselein. Samen maken ze unieke porseleinen borden, gemaakt door Elke en geïllustreerd door Maartje met afbeeldingen van flora en fauna. Kleine kunstwerkjes op zich! Op de porseleinen bordjes tekent Maartje met de hand vogels, takjes, bladeren en meer. Daarna worden ze nog voorzien van een glazuur laag en gaan de bordjes nogmaals de oven in op een hoge temperatuur.Een intensief en tijdrovend proces, maar met een prachtig resultaat.

De entree van Flavourites Live met de bordjes van Maartje & Elke
De entree van Flavourites Live met de bordjes van Maartje & Elke

Vorig jaar op Flavourites Live bij de entree was er een hele wand vol met deze prachtige bordjes. Wat een mooi effect gaf dat! Ga dus als je de kans hebt langs bij de expositie van Maartje in Abcoude. Het is de moeite waard!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)