Vlakbij Amsterdam, kanoën midden in de natuur

Vlakbij Amsterdam, kanoën midden in de natuur
Vlakbij Amsterdam, kanoën midden in de natuur

Hoe mooi ons land is, mocht ik gisteren weer eens ervaren. Heerlijk weer, dagje vrij en dus gooiden we de (opblaas)kano in de auto en reden we naar Vinkeveen. Op een onbewoond ei-hei-heiland... Anyway. Het was dus super leuk, we ontdekten een prachtig natuurgebied én een heel leuke stek waar je kunt logeren op een eilandje.

Vorig jaar kreeg ik van de family twee kano's voor mijn verjaardag. Heel slim natuurlijk, want van zo'n cadeau profiteert iedereen mee. We namen de kano's vorig jaar mee op vakantie naar Kroatië en gebruiken ze thuis in Utrecht. Handig natuurlijk als je zoals ik op het water woont, maar omdat je deze kano's gewoon kunt oppompen kun je ze overal mee naartoe nemen. Wij hebben trouwens deze kano's van Decathlon (ook leuk: zo'n te gek supboard) en het is een super koop, ze zijn heel stevig, sterk en stabiel. Inmiddels al regelmatig mensen tegengekomen die 'm ook hebben, ook altijd enthousiast. Maar oké, we wilden dus een leuke plek opzoeken om lekker een dagje te kanoën. Het werd Vinkeveen. We namen de toeristische route, dus langs de plassen, over slingerende dijkjes en langs pittoreske plekken reden we door totdat we bij haven Winkeloord kwamen. Hier kun je parkeren (€ 1,- per uur) en ga je zo het water in. Het is daar trouwens een superleuke plek, maar daarover later meer.

Heerlijk kanoën in de natuur
Heerlijk kanoën in de natuur

Als je zo'n kano hebt, start je dus meteen al met een work-out. Kano oppompen! Tenzij je een electrische pomp hebt natuurlijk maar daar heb je in de natuur niet veel aan, en dus kochten wij bij de kano een voetpomp. Via de haven voeren we zo de plassen op. Meteen al leuk, meteen vakantiegevoel. Alle soorten bootjes en kleine eilandjes. Op de kaart zie je het hier, waarbij we eenmaal uit de haven dus links gingen. Omdat er veel kleine zandeilandjes en legakkers zijn, is er continu wel wat leuks te zien. Ik droom van zo'n eigen eilandje met een tiny house erop. En het goede nieuws is: er zijn plekken waar je zo'n huisje op een onbewoond eiland kunt huren, zie hieronder! We voeren dus over de Noorderplas richting natuurgebied De Botshol, daar ga ik ook nog eens een kijkje nemen. Superdruk was het met bootjes, van zeil- tot speed- tot roei- tot motorboot, allemaal helemaal coronaproof op ons eigen bootje. Wat dat betreft is het water natuurlijk een prima plek om zonnige dagen door te brengen. Het is super om gewoon ergens op een mooi plekje aan te leggen en lekker even te gaan zwemmen. Het is dat het een drukke dag was (Hemelvaartsdag), maar anders waan je je hier volgens mij in Zweden of Denemarken. 

Zie je jezelf al schommelen?
Zie je jezelf al schommelen?

Mocht je nou net als ik ook dromen van zo'n onbewoond eilandje, kijk dan eens bij Zwier.nl. Dit is een superleuke plek bij haven Winkeloord waar je stylish tenten aan het water kunt huren, maar ze hebben er ook een huisje op een onbewoond eiland waar je alleen of met z'n tweeën kunt logeren. Zie je het al voor je? 's Ochtends wakker worden van de vogels, de opgaande zon, de stilte om je heen... En aan het einde van de dag heerlijk barbecuen op je eilandje, terwijl je de zon ziet zakken in het water en je geniet van helemaal niets. Zwier heeft zelfs een speciaal arrangement '24 uur zonder' waarbij je je telefoon inlevert (ehmmm gelukkig krijg je een oude Nokia mee voor-het-geval-dat), je wordt afgezet op het eilandje en je na 24 of desgewenst 48 uur weer wordt opgehaald. Ik zeg doen. Alleen of samen. Volgens mij behoorlijk volgeboekt dit jaarm onthoud deze tip dus voor volgende jaar! Bij Zwier kun je ook tenten huren, tot aan de zomervakantie is er al veel bezet maar vanaf de zomervakantie is er nog ruimte. Perfect dus. Wie zei dat Nederland geen leuk vakantieland is?

Top sfeer bij Zwier
Top sfeer bij Zwier

Komende maanden gaan we vaker dit soort mooie plekken ontdekken in ons eigen land, ik zal mijn ervaringen delen!
Geniet jij ook zo van aan het water zijn? Bekijk onze blogs eens over zeilen op de Friese Meren en de 10 leukste vakantiehuisjes aan het water!

Logeren aan het water
Logeren aan het water

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)