Veilingen versus een sauna

Veilingen versus een sauna
Veilingen versus een sauna

Als je de kop leest heb je geen idee wat je kan verwachten bij het lezen van deze blog. Maar daar komt snel duidelijkheid over. Mensen zien een dagje sauna nog weleens als een prijzige aangelegenheid. In veel gevallen klopt dat ook, je bent een dag onder de pannen, je moet ernaartoe, eten en drinken en natuurlijk jezelf zoveel mogelijk laten verwennen. Dit kan een scrub zijn, een beautybehandeling of een speciale opgietsessie. Dit zijn meestal extra kosten die boven op de entreeprijs komen en het dagje uit wat duurder maken dan je initieel had ingeschat. Dus hier komen we op de veiling.  

De Veiling

De veiling was vroeger een uitje voor veel mensen. Op zoek naar een antiek item voor een gunstige prijs of dat zeldzame porseleinen vaasje wat je zo graag nog in je collectie wilt hebben. In de huidige tijd is de veiling een stuk laagdrempeliger geworden met de komst van internet. Je kan tegenwoordig alles kopen bij veel verschillende online veiligen, zo zijn er veilingen voor auto’s, collectors items maar ook vakantieveilingen. Die laatste biedt niet alleen vakanties aan maar ook dagjes weg, zoals bijvoorbeeld een dagje sauna. Veel landelijk bekende welness resorts bieden hier arrangementen aan op de dagen dat het normaal niet zo druk is. Een van de bekende resorts in Zuid Holland is Elysium waar je met een beetje geluk voor het bedrag een gemiddelde lunch buiten de deur een dagje sauna hebt te pakken. 


Spanning en Ontspanning

De veiling wordt door veel mensen als behoorlijk stressvol ervaren. Wanneer je je zinnen hebt gezet op een kavel en je bent niet de enige geïnteresseerde kan het hard gaan met de bedragen. Je hartslag gaat omhoog, je begint sneller te ademen en de zweetdruppeltjes ontstaan op je voorhoofd. Herkenbaar voor veel mensen die de veiling weleens bezoeken. Daarom is het belangrijk om na de spanning van de veiling ook juist de ontspanning op te zoeken, even ontladen en de zinnen verzetten. Uiteindelijk gaat het maar om geld en spullen terwijl je gezondheid en mentale rust natuurlijk veel belangrijker is voor een lang en gelukkig leven. De sauna is hier uitermate geschikt voor. 


De link tussen beide

Terwijl op het eerst gezicht een sauna en de veiling totaal niks met elkaar te maken hebben blijkt dat toch anders het geval. Het ene leidt wel veel vaker naar het andere, andersom zie je dat niet snel. In de sauna denk je niet aan een veiling terwijl de veiling wel een associatie heeft met de sauna. Het zijn beide trouwens uitjes om echt eens even los te komen van de sleur van alle dag. En zoals hierboven aangegeven kan je voor een veiling thuis achter je computer blijven zitten maar het is ook een optie om naar een echt veilinghuis te gaan. Een wellnessdag daarentegen is thuis lastiger, hiervoor moet je echt de deur uit. Maar voor de fanatieke veilingbezoeker kan dit nog weleens voordelig uitpakken als je de juiste websites weet te vinden. 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)