Trends op het gebied van wonen: groen!

Langdurige trend: groen in huis
Langdurige trend: groen in huis

Het mooie weer is weer aangebroken in Nederland. Geen lange, gure dagen meer, maar juist lekker genieten van de zon die heerlijk je huis in aan het stralen is. Veel mensen hebben in deze periode zin om hun huis lekker op te ruimen en hun interieur een zomerse look te geven. In dit artikel lees je de nieuwste trend op het gebied van wonen en interieur: namelijk groen! Een groene wand staat heel rustgevend op je muur, en het voordeel van de kleur groen is, is dat je het makkelijk kunt combineren met andere kleuren. Naast een groene wand, kun je ook groen toevoegen bij accessoires in je huis, bijvoorbeeld door mooie groene kussens op je bank of groene kaarsen of fotolijstjes. Maar ook het toevoegen van groen door het aanschaffen van bloemen en kunstplanten, is helemaal in de mode. Benieuwd waarom dit de nieuwste trend is? Lees dan snel verder!

Planten in je woning: gezelligheid
Planten zijn al een tijd super populair. Je kunt je eigenlijk geen kantoor of woning meer voorstellen waarin geen planten staan. Dat is ook niet gek, want planten zorgen voor een fijne en gezellige sfeer in een kamer. Geef maar toe, een kamer ziet er gelijk een stuk warmer uit als je er verschillende planten in ziet staan, dan wanneer de ruimte leeg is. Ook is het een ideale manier om lege ruimtes op te vullen. Heb je bijvoorbeeld een leeg hoekje naast de bank en weet je niet wat je er moet neerzetten? In een klein hoekje kun je vaak geen heel meubelstuk kwijt, maar om er nu niks neer te zetten staat ook weer zo kaal. Een plant doet het gelukkig altijd goed en is de ideale oplossing voor dat soort ruimtes. 

Niet van echt te onderscheiden!
Niet van echt te onderscheiden!

Gezondheidsvoordelen
Wist je dat het gezond is om planten in je huis te hebben? Het is namelijk zo dat planten goed zijn voor de luchtkwaliteit in je huis. De planten maken namelijk de lucht in je huis zuiver en daarnaast zorgen ze ook voor zuurstof. Als dat geen goede reden is om verschillende planten aan te schaffen! 

Stress
En nog een ander voordeel van planten: door planten om je heen te hebben, zul je minder stress gaan ervaren. Het is namelijk gebleken dat je rustig wordt van een groene kleur om je heen. Als dat geen goede reden is om extra planten aan te schaffen! Ook wanneer je op een kantoor werkt kan het dus een tip zijn om ook daar planten neer te zetten. Heb je veel stress op je werk of heb je het erg druk? Plaats verschillende planten en je zult merken dat je gemoedstoestand er een stuk beter van wordt. 

Verzorging
Planten hebben verzorging nodig. Let daar dus goed op, want het is jammer wanneer je plant maar heel kort mee gaat en je er dus niet lang van kunt genieten. Sommige planten hebben veel water nodig, andere planten juist weinig. Sommige planten hebben veel licht nodig, en andere planten juist niet. Veel mensen hebben echter moeite met het verzorgen van planten. Ze geven de planten te weinig of juist te veel water, en hierdoor gaat de plant dood. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Iedereen die wel eens planten in huis gehad heeft, zal dit scenario vast herkennen. Heb je er daarom wel eens aan gedacht om kunstplanten aan te schaffen? Het grootste voordeel hiervan is dat deze planten geen water nodig hebben. Op die manier ben je veel minder tijd kwijt aan de verzorging van de plant, maar heb je alsnog die gezelligheid in huis door de groene look!

Kunstplanten
Naast dat je de kunstplanten geen water hoeft te geven, hoef je ook geen rekening te houden met de plaats waarop je de plant in je huis neerzet. Bij echte planten is het namelijk belangrijk hoeveel licht ze krijgen. Sommige planten hebben veel licht nodig, andere planten weer minder. Het kan daardoor een hele puzzel zijn waar je de plant het best kunt neerzetten in je huis. Met kunstplanten is dat probleem verleden tijd! Kunstplanten zijn namelijk niet gevoelig voor licht. Dat betekent dat je ze overal maar kunt neerzetten. Je kunt dus echt kiezen voor de plek die jij het mooist vindt. Fijn! Verder is het met echte planten zo dat je deze moet verpotten. Ook hebben echte planten regelmatig voeding nodig. Dat is met kunstplanten ook niet het geval. Dat scheelt weer werk! Ben je bang dat de kunstplanten er heel nep uitzien? Dat hoeft niet! Kunstbloemen zijn tegenwoordig eigenlijk niet meer van echte planten te onderscheiden. De kunstbloemen van tegenwoordig worden van beter materiaal gemaakt dan vroeger en dat maakt dat ze er een stuk mooier uitzien. Vroeger werden de kunstplanten vaak gemaakt van lelijk plastic en daardoor zagen de planten er niet altijd mooi uit. Gelukkig is dat nu niet meer zo! Je kunt dus met een gerust hart kunstplanten gaan kopen. 

 

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)