Trend: tiny house in je tuin (om in te werken)

Te gekke tiny houses. Een ideale extra werkplek!
Te gekke tiny houses. Een ideale extra werkplek!

We werken massaal thuis en zoals het er nu uitziet, blijven we ook na de coronacrisis veel vaker thuis werken. Best handig, maar wat als je geen groot huis hebt? Misschien biedt een Tiny 'Work' House in je tuin uitkomst! Deze tiny houses zijn supertof én heel slim ingedeeld. Iets voor jou? Op ons Pinterest-board vind je nog veel meer geweldige ideeën!

Tiny houses spreken tot de verbeelding. Je eigen toevluchtsoord. Een soort mini-vakantie in je eigen tuin. Maar hoe handig is zo'n tiny house als extra werkplek! Lekker je eigen stek, werken in alle rust én toch dichtbij de andere gezinsleden. Best of both worlds!
Omdat ik enorm houd van in- en exterieur, pin ik al heel lang tiny houses op ons gelijknamige Pinterest-board. Neem maar eens een kijkje. Een aantal favoriete tiny houses licht ik er hier even uit. Gewoon, om even lekker bij weg te dromen. 

Hoog in de bomen, tiny tree house ORIGIN
Hoog in de bomen, tiny tree house ORIGIN

Dit tiny house is in feite een tiny tree house. Het heet ORIGIN en is ontworpen door Atelier Lavit in Frankrijk. En nee, het is geen werkplek maar... een hotelkamer. Wow. Daar wil je toch direct logeren?

Wat een indrukwekkend design
Wat een indrukwekkend design

ORIGIN is gemaakt in een honderd jaar oude eik, die steeds weer voor je neus opduikt als je in de hotelkamer bent. Kijk eens hoe dit geweldige ontwerp er van binnen uitziet! Ook te gek, toch?

De oude eik komt overal terug
De oude eik komt overal terug

Dit tiny tree house is geïnspireerd op een vogelnest. Waar vogels takjes verzamelen om hun nest van te bouwen, zijn hier honderden latjes gebruikt die hetzelfde gevoel uitstralen. Je eigen vogelnest, hoog in de bomen. Moet je wel zo'n grote boom in je tuin hebben, natuurlijk :-).

Een tiny house dat uit twee verdiepingen bestaat: geweldig
Een tiny house dat uit twee verdiepingen bestaat: geweldig

Van het Duitse Allergutendinge komt dit ontwerp: de Seelenkiste - Spirit Shelter Finding Arcadie. Een tiny house van 8 m2 waar je zowaar twee verdiepingen in hebt. Zit je bovenin, dan heb je een perfecte werkplek mét uitzicht. Luikje open, de zon op je bol en werken maar. Wil je je juist terugtrekken, ga dan naar beneden. Hier vind je de meditatie- c.q. relaxruimte. Het ontwerp is zo gemaakt dat je het gemakkelijk kunt verplaatsten. Beetje meedraaien met de zon en af en toe even de blik op een ander uitzicht, ik snap dat wel. Dit tiny house past zelfs in de allerkleinste tuin. Geïnspireerd geraakt? Dan vind je het volgende ontwerp ook vast tof!

CABN, te vinden in Australië
CABN, te vinden in Australië

Dit is CABN. Chloe heet dit ontwerp. Staat ook op wielen, zoals het een echt tiny house betaamt. CABN is een ontwerp uit Australië, waar de tiny house movement echt húúúge is (en dat voor zo'n groot land waar ze alle ruimte hebben, zou je denken!). De CABN's kun je huren, ze luisteren naar namen als Mila, Chloe en Bella en ze bieden een waanzinnige bron van inspiratie voor je eigen tiny house.

Dat verzonken bad! Wil ik!
Dat verzonken bad! Wil ik!

Staat een trip naar Australië op je agenda, als het weer kan? Probeer dan een nachtje te logeren in zo'n onvervalste tiny house. De kans is groot dat je er, eenmaal terug in Nederland, ook eentje wilt bouwen. Ultieme tip: CABN X - William, met een verzonken bad in het terras. Ge-wel-dig. Mooi met het glas aan de zijkanten en check die privé-sauna... Oké, oké, het was natuurlijk de bedoeling dat je dit tiny house gebruikt als inspiratiebron voor je eigen tiny work house, maar met even wegdromen is niets mis, toch?

Populairste onderkomen op Airbnb.com
Populairste onderkomen op Airbnb.com

Ook leuk voor het opdoen van ideeën is dit tiny tree house in de USA, dat het meest populaire onderkomen op Airbnb schijnt te zijn. Het trekt maandelijks maar liefst 300.000 bezoekers naar de website, en meer dan 147.000 mensen hebben het opgeslagen in hun wishlists. Voor wie het weten wil: het ligt in de heuvels rond Atlanta, kost zo'n € 320,- per nacht en er is weer beschikbaarheid vanaf - jawel - maart 2022. Voor de liefhebber. En ja, ik ben daar wel eentje van, hoor :-).

De Lumi Pod: een pláátje
De Lumi Pod: een pláátje

Nog niet genoeg ideeën opgedaan? Komen nog wat pareltjes:

De Lumi-Pod is rond en bestaat voor de helft uit een glazen wand die helemaal open kan. Práchtig.

Prachtig transparant. Foto: Jonas Ingman
Prachtig transparant. Foto: Jonas Ingman

Dit glazen huisje vind je in Zweden. Mooi verhaal: vorig jaar is er een onderzoek geweest waarbij vijf mensen met een drukke baan werden uitgenodigd om te onthaasten. Vissen, wandelen en kanoën, dat gingen ze de hele dag doen. En wat bleek? Na drie dagen was hun stressniveau enorm gedaald. Daarom gaan ze meer van dit soort glazen tiny houses neerzetten in Zweden, waar mensen kunnen onthaasten.

Wát een geweldig tiny house! Foto: Jonas Ingman
Wát een geweldig tiny house! Foto: Jonas Ingman

Leuk om te weten natuurlijk, maar kijk nou toch eens goed naar dit huisje. Zou het niet geweldig zijn om dit in je eigen tuin te hebben, als transparante werkplek?

 

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)