Trend: duurzaam gemaakte kerstaccessoires

Prachtig boompje
Prachtig boompje

Wie in 2020 een beetje wil meegaan met de laatste kerstrends, doet er goed aan eens in te duiken in een duurzame kerst. Je kunt al starten met bijvoorbeeld de aanschaf van een duurzame kerstboom, maar hoe leuk is het als je ook je kerstaccessoires én de kerstcadeaus duurzaam aanschaft? Ik kan daar echt blij van worden. Extra blij. Dit zijn namelijk de accessoires die blíjven, die niet na één seizoen in de vuilnisbak verdwijnen en die het niet alleen goed doen in de boom, maar ook eronder. Strik eromheen en geven maar! Bij Studio Perspective vind je alléén maar social gemaakte, duurzame producten. En ja: ook een aantal prachtige kerstaccessoires en kerstversieringen! Hier een aantal leuke tips.

Ik vind Studio Perspective zo'n leuke webshop. Hun collectie bestaat uit Sociaal en Duurzaam Design. Dit betekent dat ze zoveel mogelijk werken met duurzame of hergebruikte materialen. Daarnaast werken ze met sociale werkplaatsen, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt tot ambachtslieden worden opgeleid. Dat maakt alle producten die je hier kunt kopen nóg mooier. Hoe leuk is het om zo'n product cadeau te kunnen geven met de feestdagen. Zo'n product met een verhaal erachter, daar loop je toch warm voor? Ik in elk geval wel. Neem deze kerstboom, een product van Kwilleminhuis. Het boompje is met de hand en duurzaam gemaakt van metaal door jongens met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het combineert prachtig met allerlei soorten kerstaccessoires. Liever een groot exemplaar? Bekijk deze boom! Heeft een mini-boompje je voorkeur, dan is deze de moeite van het bekijken waard. Ook van Kwilleminhuis zijn deze prachtige kandelaars. Omdat ze met de hand gemaakt zijn, hebben ze organische vormen en zijn ze niet superstrak. Mooi, juist. De kaarsenstandaards zijn er in wit, zwart en grijs en in diverse afmetingen. Deze grote vloerkandelaar is een echte eye-catcher, supermooi vind ik 'm! 

Rescued pickle light
Rescued pickle light

Leuk voor de donkere wintermaanden zijn deze Pickle Lights. Goed verhaal: de lampen zijn gemaakt van gercyclede Kesbeke augurkenpotten. Zo krijgen de potten een nieuw leven, en wát voor! Ze worden gemaakt door sociale onderneming Rescued, die mensen meer bewust wil maken van een duurzame lifestyle. Dit doen ze door groen en lokaal te produceren, waarbij ze gebruik maken van een groot aantal sociale werkplaatsen.

Te gekke lamp (incl gratis add-on) van Tjalle en Jasper
Te gekke lamp (incl gratis add-on) van Tjalle en Jasper

Ik zag ook zo'n leuk item van ontwerpers Tjalle en Jasper in de shop. Ken je deze designers? Ze maken innovatieve designproducten en doen dit in samenwerking met sociale werkplaats Pantar in Amsterdam. Hier kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring opdoen, waarmee ze de stap naar een reguliere baan kleiner maken. Geweldig natuurlijk dat ontwerpers zoals Tjalle en Jasper hieraan meewerken. Win-win-win: de ontwerpers zetten toffe producten in de markt, de makers krijgen een prachtig nieuw toekomstperspectief en wij, consumenten, kunnen producten kopen die niet alleen mooi en origineel zijn (géén massa!) maar waarachter ook nog eens een goed verhaal schuilgaat. Voorbeeldje: deze MINI-spot houten tafellamp van Tjalle en Jasper. Dit is een lasergesneden houten tafellamp gemaakt van onbehandeld MDF, waardoor hij neutraal en lichtbruin van kleur is en als een kameleon in vele interieurs past. De randen zijn donker en hebben een 'stoere look' doordat de lamp met de laser gesneden is. Leuke actie: tot 20 december ontvang je bij de bestelling van een mini spot een extra leuke kerst add-on. Hiermee tover je jouw lampje om tot een heus rendier.

Met eigen naam!
Met eigen naam!

Tot slot een leuke tip: social venture CRE8 uit Amsterdam (waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt een leertraject kunnen volgen) maakt deze kerstballen met naam. Wat een te gek cadeau! Persoonlijker krijg je het niet én je helpt er anderen mee.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)