Toe aan verandering in je interieur? Kies een nieuwe vloer

PVC vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs. Zo is er een ontwerp dat past bij elk interieur
PVC vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs. Zo is er een ontwerp dat past bij elk interieur

Toegegeven, een nieuwe vloer is niet het eerste waar je aan denkt als je graag een nieuw interieur wilt. Toch is een mooie vloer allesbepalend voor een mooie inrichting van je huis. Een passende vloer zorgt voor een mooi geheel van je interieur en kan zelf al een hoop toevoegen aan de sfeer van je woonkamer. Als je al de keuze gemaakt hebt voor een nieuwe vloer, is er een hoop waar je rekening mee moet houden. Het oog wil ook wat, maar het moet natuurlijk allemaal wel praktisch blijven. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een PVC vloer omdat deze makkelijker schoon te maken en houden zijn. Lekker praktisch en dus ook nog eens stijlvol. Dit type vloer komt namelijk in verschillende soorten, die je interieur mooi aanvullen. In dit artikel gaan wij daarom dieper in op dit type vloeren én kijken we naar een van dé woontrends van dit moment.

Een goede vloer
Een goede vloer kan de inrichting van je woning maken of breken. Als wij kijken naar de laatste woontrends, zijn wij allang af van het van vroeger bekende tapijt. En dit heeft een hoop voordelen, zoals dat andere soorten vloeren over het algemeen makkelijker schoon te houden zijn. Ook zijn er tegenwoordig verschillende soorten designs verkrijgbaar als het gaat om bijvoorbeeld PVC vloeren. Hierdoor worden vloeren juist een toevoeging aan je interieur in plaats van iets waar je simpelweg je meubels op zet. Een ander praktisch voordeel van PVC vloeren is dat ze geluiddempend werken en geschikt zijn voor vloerverwarming, wat steeds meer in trek wordt.

Een donkere vloer geeft een mooi contrast met lichtere muren en meubilair
Een donkere vloer geeft een mooi contrast met lichtere muren en meubilair

De trend van het moment: visgraat vloeren
Een van de laatste woontrends van dit jaar zijn bijvoorbeeld de zogeheten visgraat vloeren. Dit soort PVC vloeren leent zijn naam aan het patroon waarin de vloer gelegd wordt. Als een visgraat dus. Dit herhalende patroon zorgt voor een mooi speels contrast in vergelijking met minimalistische meubels en doet haast Scandinavisch aan. Dit ontwerp doet lekker knus en gezellig aan in de koudere wintermaanden. Dit type vloer is hierdoor ook goed te combineren met verschillende houten meubelen voor een authentieke sfeer.

Visgraat vloeren zijn dé woontrend van het moment
Visgraat vloeren zijn dé woontrend van het moment

PVC vloeren: leggen of laten leggen?
Veel mensen zien er tegenop om een vloer te leggen. Naast al het gesleep met meubels kan het afhankelijk van de keuze van je vloer namelijk nogal een gedoe zijn deze te leggen. Een PVC vloer kan je natuurlijk laten leggen. Gelukkig wordt dit type vloer ook steeds gebruiksvriendelijker op dit gebied. PVC vloeren kun je ook zelf leggen, dit kan bijvoorbeeld ook makkelijker met een click pvc vloer. Wat hiernaast de juiste keuze is voor je interieur, blijft natuurlijk altijd een kwestie van je eigen smaak. Met bovenstaande tips hopen wij je een eindje op weg geholpen te hebben naar een passender interieur.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)