Tips: zó geef je het perfecte parfum cadeau

Tips: zó geef je het perfecte parfum cadeau
Tips: zó geef je het perfecte parfum cadeau

Heerlijk om te geven, geweldig om te krijgen: een nieuw parfum. Maar hoe kies je een fijn parfum voor een ander? Deze tips gaan je helpen!

Een lekker geurtje staat al jaren in de Top 10 van de meest populaire kerstcadeaus. Niet zo gek, want een lekker parfum of eau de toilette is een heerlijk, luxe cadeau voor onder de boom. Maar hoe pak je het aan als je een eau de toilette of parfum voor een ander wilt kopen? Met onderstaand stappenplan is het lang niet zo ingewikkeld als je zou denken.

Tot welke geurenfamilie behoort jouw parfum?
Tot welke geurenfamilie behoort jouw parfum?

Tip 1: Check welke parfums de ander al heeft
Parfums behoren vaak tot bepaalde 'geurenfamilies'. Denk aan bloemige, houtachtige of citrusgeuren. Check dus welke parfums degene voor wie jij een cadeau wilt kopen al heeft, en de kans is groot dat je een bepaalde 'familie' kunt ontdekken. Door een ander parfum binnen deze 'geurenfamilie' te kopen, scoor je vaak goed. Zo vormen houttonen een van de kenmerken van Acqua di Gío. grote kans dat een van deze geuren in de smaak valt als de ontvanger ook van andere houtachtige geuren houdt. Doordat parfums zijn ingedeeld in groepen wordt het kiezen in elk geval een stuk gemakkelijker.

Tip 2: Wat voor type is hij/zij?
Er zijn herfsttypes en zomertypes. Sportieve mensen en lichtvoetige mensen. Chique mensen, delicate mensen... Probeer degene voor wie jij een cadeau wilt uitzoeken eens te analyseren. Grote kans dat je deze kenmerken terugziet bij de omschrijvingen van de parfums. Zo wordt je zoektocht een stuk eenvoudiger. Slim: streep eerst de parfums weg die niet overeenkomen met het karakter van de persoon voor wie jij een cadeau zoekt. Maak vervolgens een keuze uit de overgebleven geurtjes.

Tip 3: Vraag het de expert
Bedenk ook: je hoeft het natuurlijk niet alleen te doen! Er zijn altijd experts die je van slimme adviezen kunnen voorzien. Zo kun je bij Parfumswinkel.nl online adviezen krijgen. Even een afspraak inplannen en je kunt al je vragen stellen. Kun je meteen even navragen welke make-up of welk parfum voor jouzelf 't meest geschikt is... Want het is natuurlijk altijd fijn om ook jezelf een verwenmoment te gunnen.

Tip 4: Check de bestsellers
Vind je het echt heel moeilijk om een parfum te kiezen? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een van de bestsellers. Deze geuren vallen niet voor niets bij zoveel mensen in de smaak.

Tip 5: Klein proefje
Ruilen bij de parfumerie mag, maar alleen als de verpakking nog intact is. Vraag of er eventueel een klein proefflesje gemaakt kan worden van het betreffende parfum. Dat kan de ontvanger dan gebruiken, testen en eventueel ruilen voor een andere lekkere geur. 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)