Tips voor op de glamping in Frankrijk

Mooi...
Mooi...

Glamping: kamperen, maar dan met alle luxe en glamour die je er maar bij kunt wensen. Vandaar de naam ook. Ik houd persoonlijk niet zo van kamperen, maar voor een stukje styling en (relatieve) luxe ben ik altijd te porren. Tipi, boomhut, safaritent: you name it en ik heb het uitgeprobeerd, samen met de family. En geloof me: een dergelijke vakantie is ideaal voor iedereen die graag kampeert maar tegelijkertijd ook behoefte heeft aan meer dan de vaak minimale voorzieningen van het traditionele kamperen (ja, ik! Ik!). Glamping is namelijk veel meer dan dat, en in Frankrijk bijvoorbeeld is er een grote verscheidenheid aan ‘glamour campings’ aanwezig waar je heerlijk kunt ontspannen. Wil je nou het meeste uit je glamping vakantie in Frankrijk halen? Lees dan even verder want we hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Onderzoek het type camping
Hahaha, ik heb weleens gehad dat we dachten een leuke camping in Spanje geboekt te hebben, maar ons eh... niet echt thuisvoelden. Tja. Tipje: voordat je glamping vakantie begint is het goed om een aantal dingen over de camping waar je zit uit te zoeken. Heb je als doel om de hele vakantie te ontspannen? Zorg dan dat dat kan op de camping en kies er misschien eentje uit die aan het strand ligt. Kijk ook naar wat voor voorzieningen er zijn: veel zwembaden en glijbanen betekenen meestal veel schreeuwende kinderen, en als jij daar voor je rust komt zit je daar niet op te wachten. Gelukkig geven de websites van een camping meestal wel aan voor welk publiek ze geschikt zijn, dus dat scheelt al een hoop!

Lekker buiten koken is zó leuk
Lekker buiten koken is zó leuk

Omgeving
Het kan ook zo zijn dat je er een dagje (of meer) op uit wil, zeker als je met de kids weg bent, voor bijvoorbeeld een wandeling door een natuurpark (Frankrijk heeft er veel), een bezoekje aan een kasteel of museum of cultuur snuiven in een Frans stadje of dorp. Hartstikke leuk natuurlijk, en goed voor de opvoeding en culturele ontwikkeling om ook een kijkje te nemen in de manier van leven in een ander land, maar deze mogelijkheid moet dan wel in de nabije omgeving van de glamping liggen. Zoek dit dus uit, en vraag het eventueel na bij de receptie voordat je boekt.

Genieten van de mooiste sterrenhemels
Genieten van de mooiste sterrenhemels

Essentile bepakking
Ook al zit je op de glamping in Frankrijk waarschijnlijk de hele vakantie zorgeloos te genieten, weet ook dat het geen villa is. Er zullen ruimschoots voorzieningen zijn, maar zelfs de glamping in Frankrijk heeft niet alles, dus een aantal dingen zul je zelf moeten meenemen. Denk bijvoorbeeld aan koffie in de ochtend als het campingwinkeltje nog dicht is, een boek of extra warme kleding als het ’s nachts koud kan worden (check het weerbericht!). En wat denk je van insectenspray, oordopjes, slaapmaskertjes, een powerbank en een speakertje? Allemaal dingen die voor zich spreken, maar je wil ze ook echt niet vergeten als je naar een glamping gaat in Frankrijk!

Zo'n glamping interieur wil je zo mee naar huis nemen
Zo'n glamping interieur wil je zo mee naar huis nemen

Gezelligheid
Veel of weinig luxe, wat kamperen uiteindelijk zo leuk maakt is de gezelligheid, nietwaar? Glamping in Frankrijk kan een stuk leuker worden als je een paar woordjes Frans spreekt (neem een woordenboek mee of download de Franse taal op Google Translate) en al helemaal als je met anderen weet te mengen. Een heerlijk avondje kaarten, bordspelletjes doen of gewoon lekker marshmallows roosteren bij een kampvuur terwijl je met elkaar lacht en verhalen uitwisselt over van alles en nog wat, dat is pas gezellig! Je kunt er dus zelf heel eenvoudig voor zorgen dat je glamping avontuur in Frankrijk een stuk leuker wordt!

 

I.s.m. ANWB Camping

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)