Tips voor het creëren van een praktijk ruimte aan huis

praktijk ruimte aan huis
praktijk ruimte aan huis

Of je nu een therapeut, kunstenaar, freelancer, of een ander type professional bent, het hebben van een speciale werkplek bij je thuis kan zowel handig als inspirerend zijn. Sommige woningen lenen zich perfect voor deze eigen praktijkruimte aan huis. Echter vergt het nog wel wat moeite om de garage of aanbouw om te bouwen naar een waardige werkruimte aan huis. Wij geven je enkele tips om een prachtige professionele praktijkruimte te creëren, zodat je snel aan de slag kan.

Tip 1: Bepaal de functie van de ruimte


Begin met de inrichting van de ruime. Welke apparatuur heb je nodig? Hoeveel opbergruimte is er vereist? Denk ook aan de sfeer die je wilt creëren binnen de ruimte en zorg dat deze past bij de onderneming. 

 

Tip 2: Creëer een mooie entree


Wellicht heeft uw garage nu nog een oude automatische kanteldeur. Dit is natuurlijk niet praktisch. Vervang een oude kanteldeur door een stijlvolle openslaande garagedeur van bijvoorbeeld Different Doors. Dit zorgt niet alleen voor een mooie en professionele entree, maar het scheidt ook je werk- en privéleven door een aparte ingang te creëren naar de praktijkruimte. Deze deuren bieden tevens meer natuurlijk licht en kunnen in diverse stijlen worden uitgevoerd om bij de rest van de woning passen.

 

Tip 3: Geluidsisolatie


Als je in een praktijk gesprekken voert of geconcentreerd moet werken, is geluidsisolatie een must. Dit kan met speciale isolatiematerialen of door het plaatsen van een extra wand.

 

Tip 4: Zorg voor (natuurlijk) licht


Goede verlichting is cruciaal in een werkruimte. Natuurlijk licht is ideaal, dus overweeg extra ramen als de ruimte dat toelaat. Voor een therapie of medische ruimte wil je wellicht de ramen blinderen, maar toch voldoende licht binnen krijgen om een open sfeer te creëren. Hierbij kun je beslissen om een lichtstraat te plaatsen of extra binnenverlichting te plaatsen. 

 

Tip 5: Leidingen en elektriciteit


Een essentiële overweging bij het inrichten van je praktijkruimte is de toegang tot elektriciteit, water en afvoer. Zorg ervoor dat je voldoende stopcontacten hebt voor al je apparatuur en dat deze strategisch zijn geplaatst voor maximale functionaliteit en veiligheid. Voor een praktijkruimte waar water nodig is, is het ook belangrijk om de waterleidingen en -afvoer adequaat te installeren en strategisch te plaatsen.

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)