Zo kun je je woonkamer een makeover geven en dit is wat het kost

Zo kun je je woonkamer een makeover geven
Zo kun je je woonkamer een makeover geven

Denk je erover om je woonkamer een makeover te geven? Leuk! Een fris interieur kan enorm veel doen voor de sfeer in huis en voor je gemoedstoestand. Een kleine aanpassing zoals een lik verf of een andere opstelling kan al wonderen verrichten. Maar een hele makeover kan natuurlijk ook een idee zijn. Goed, laten we eens kijken naar wat je kunt doen en hoeveel het ongeveer kost. Zo kun jij beslissen wat je wilt doen!

 

1. Kleuren zijn key

Een van de makkelijkste manieren om je woonkamer een totaal nieuwe sfeer te geven, is door te werken met nieuwe kleuren. Je kunt kiezen voor een subtiele verandering door bijvoorbeeld één accentmuur te schilderen. Of je gaat voor een hele make-over en schildert alle muren. Dit kan je tussen de €200 en €500 kosten, afhankelijk van de grootte van je kamer en of je zelf de kwast oppakt of een schilder inschakelt (dat laatste kan redelijk prijzig zijn).

2. Nieuwe meubels, nieuwe sfeer

Wil je een stapje verder gaan? Dan kun je bij je nieuwe muren ook aan nieuwe meubels denken die er lekker bij aansluiten. Hier loopt de prijs natuurlijk wat hoger op, afhankelijk van waar je winkelt. Een complete meubelset kan al gauw tussen de €2.000 en €5.000 kosten, maar je kunt het natuurlijk ook zo duur maken als je zelf wilt (lang leve Marktplaats!). Met 25000 euro lenen voor een grootschalige makeover kun je zelfs maatwerk meubels laten maken!

3. It’s all in the details

Details maken het verschil. Nieuwe kussens, vloerkleden en muurdecoratie kunnen de sfeer van je woonkamer compleet veranderen zonder dat je je hele inrichting hoeft aan te passen. Een paar mooie planten of een groot kunstwerk aan de muur. Met een budget van €500 tot €1.500 kun je al flink wat leuke accessoires toevoegen die echt een wereld van verschil kunnen maken.

4. Nieuwe vloer erin

Ok, als je echt all-in wil gaan kun je ook je vloer vervangen. Een mooie houten vloer of visgraat parket geeft je woonkamer direct een luxe uitstraling. Dit is natuurlijk een flinke investering - met prijzen die variëren van €3.000 tot €10.000 - afhankelijk van het type vloer en de grootte van de ruimte. Dus… Dit is misschien wel hét moment om te denken aan een financiering, bijvoorbeeld 20000 euro lenen, om deze grotere veranderingen mogelijk te maken. Zeker als je van plan bent nog een lange tijd in je woning te blijven, dan is zo’n investering zeker het bedenken waard.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)