Free printables en meer tips voor een coronaproof kerstvakantie

Check onze free printables!
Check onze free printables!

Hoe houd je jezelf én je gezin bezig deze kerstvakantie? Wij weten het wel hoor. Met deze leuke en handige tips moet het helemaal goed komen! Stay home & stay safe @ Christmas...

Tip 1: Supertoffe kerstdownloads!
We zijn aan de slag gegaan om voor jullie deze superleuke Christmas free printable te maken. Om met de hele family, je besties of in klein gezelschap tijdens de kerstdis (of op een ander moment tijdens de kerstvakantie) te spelen. Pak een grote glazen pot, download de illustraties, knip de kaartjes eruit en doe ze in de pot. Vervolgens pak je een voor een een kaartje uit de pot en lees je voor wat erop staat... Echt hartstikke leuk om te doen, absoluut stemmingverhogend en onvergetelijk door de ongetwijfeld mooie momenten en gesprekken die door de kaartjes ontstaan!

Herstellen wat kapot is met kintsugi-lijm
Herstellen wat kapot is met kintsugi-lijm

Tip 2: Herstellen met kintsugi
Heb je nog een gebroken vaas of een kapot bordje? Dit is hét moment om het te lijmen met de prachtige goud- of zilverlijm van Humade. Het wordt mooier dan ooit en krijgt weer een heel nieuw leven. Kintsugi heet deze stroming die uit Japan komt, en waarbij alles draait om het in ere herstellen van iets dat kapot is, en dat je eigenlijk zou weggooien. Ik schreef er eerder dit kintsugi-blog over. Laat de kinderen gezellig meedoen en je hebt weer een mooie activiteit te pakken.

Geweldig boek Slow Living
Geweldig boek Slow Living

Tip 3: Boek Slow Living
Doe het rustig aan. Ga iets doen waar je de tijd voor moet nemen. Maak kaarsen, zeep of ga aan de slag met tafelstyling. Het boek Slow Living van Uitgeverij Snor geeft fantastische ideeën en is een heerlijk boek vol inspiratie. Het is echt zo'n koffietafelboek, of een mooi cadeauboek. Voor iedereen die gewoon eens een stapje terug wil doen en even géén zin heeft in een druk, jachtig leven. De activiteiten zijn fijn om alleen te doen maar extra gezellig als je er samen mee aan de slag gaat. Ik zal je vertellen: smen met dochterlief ga ik deze vakantie zelf kaarsen maken. Nu al zin in, pure quality-time!

Wild Cards. Wat gaan we doen vandaag?
Wild Cards. Wat gaan we doen vandaag?

Tip 4: Wild Cards
Dit is ook zo'n leuk concept: Wild Cards. Het zijn kaartjes waarop een leuke activiteit voor de kinderen staat. Logeren in je eigen huis, cupcakes bakken of een filmavondje thuis: laat de kinderen een kaart trekken en maak er een onvergetelijke belevenis van! De kaartjes komen in een set. Ook heel leuk voor onder de kerstboom!
.
Tip 5: Maak een planning
En tot slot een laatste - slimme - tip. Heb je (jonge) kinderen? Maak dan elke dag een planning met ze. Klinkt saai, is het niet. Sterker nog: kinderen houden van een vast ritme! Pak een groot vel papier, hang het aan de muur en vul in wat je elke dag gaat doen. Laat de kids lekker meedenken! En weet: less = more. Je hoeft de dagen echt niet helemaal vol te proppen met allerlei activiteiten, want vaak is één leuk ding om te doen op een dag al meer dan genoeg. Paar originele suggesties? Ga geen paaseieren, maar kerstkransjes zoeken in de tuin. Bak culinaire kerstverrassingen (check hier veel inspiratie) of geef de kinderkamer een restyling. Bouwmarkt dicht? Geen paniek. Vraag rond bij de buren en je vriendinnen wie nog een emmer verf in een mooie kleur heeft staan. Even lekker naar buiten? Ga off-the-beaten-track en zoek een stukje natuur waar níet iedereen komt. Wedden dat het een onvergetelijke vakantie wordt?

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)