Sisters in wellness

Wellness vakantie in Spanje
Wellness vakantie in Spanje

Wie wil dat niet: samen met je zus of vriendinnen een aantal keer per jaar de fijnste wellness adresjes in Spanje ontdekken én ervaren. Voor je werk, welteverstaan! Flavourites nam een kijkje achter 't scherm van Spa-in-spain.com - specialist in wellness reizen in Spanje -, gerund door de Nederlandse zussen Neel en Femke.

Ik vind het altijd gezellig om Neel en Femke te zien. We wonen alledrie op Mallorca. Al lang voordat ik naar Mallorca vertrok stonden de zussen met hun website Spa-in-spain.com in de rubriek reizen op Flavourites vermeld, dus toen ik hierheen verhuisde waren zij de eersten die ik benaderde voor wat insidertips. Sindsdien eten we elke maand samen en bespreken we vooral privézaken. Maar hoe zijn zij destijds eigenlijk met Spa-in-spain.com gestart, en hoe gaat het nu? Ik spreek met Neel af in Alaro, een gezellig en levendig dorp midden op het eiland waar de zussen werken en wonen. Ze werken daar vanuit een niet erg aantrekkelijke 'piso' zoals Neel het zelf omschrijft waar ze vooornamelijk veel tijd achter de computer doorbrengen om voor hun klanten de fijnste reizen samen te stellen. Verderop zul je lezen dat dit echt niet hun enige 'werklocatie' is! Femke zal later aanschuiven.
.
Het verhaal van Neel en Femke begint als een uitzending van 'Ik vertrek'. Neel: "Femke werkte in Nederland als accountmanager bij een mediabureau en ik was inkoper bij een modebedrijf. Toen Femke's vriend in 2004 de mogelijkheid kreeg om iets nieuws op te gaan zetten op Mallorca, hebben ze het roer omgegooid en zijn ze samen vertrokken. Femke is aan de slag gegaan bij een makelaarskantoor. Samen met mijn vriend zocht ik Femke vaak op. En toen begon het bij ons ook te kriebelen…  Acht jaar geleden diende zich een mooie kans aan. Er stond een leuke B&B op Mallorca te koop. We zijn er meteen op af gegaan: hebben een ticket geboekt, ons huis verkocht en alle spullen verscheept. En toen… ging de verkoop niet door. Daar stonden we dan, in Spanje, met niets om handen. Gelukkig hadden we ons huis goed verkocht!", lacht Neel.

"Inmiddels was Femke zwanger van haar tweede kind en op zoek naar een nieuwe uitdaging", vervolgt Neel. We zijn plannen gaan maken. Wat vinden we leuk? Wat houdt ons bezig? We hebben beiden een grote voorliefde voor spa's en wellness, en ontdekten dat de mooiste adressen van Mallorca en Spanje niet in kaart waren gebracht. Als wij nou eens in Spanje de specialist zouden worden op het gebied van spa, wellness, sauna- en verwenadressen, yoga en detox?"
.
Het plan werd verder uitgewerkt. Vele adressen werden bezocht en door de zussen in kaart gebracht. Neel: "Een online insidersguide wilden we maken, gebaseerd op onze eigen ervaringen. Inmiddels zijn we ruim 6 jaar verder en hebben we een mooie selectie van adressen op de website staan. We hebben veel contact met onze klanten; elke vraag is weer anders want geen mens verlangt hetzelfde. Bezoekers kunnen bij ons een standaard reis boeken, maar ook een op maat gemaakte wellnessreis. En daar investeren wij voornamelijk in, meedenken met de klant en voor hen op maat een plan maken. Dat is erg dankbaar werk."
.
En dan is er nog het researchwerk. En hier ben ik nu juist zo nieuwsgierig naar. Zitten de dames elk weekend in een spa? Femke, die inmiddels ook is aangeschoven, lacht: "Om de twee maanden plannen we een 'werkbezoek' in een bepaalde regio van Spanje. We hebben nog twee meiden in dienst, dus we gaan in wisselende samenstellingen op reis. We gaan dan langs bij de hotels waarmee we al samenwerken en bezoeken de nieuw ontdekte adressen. En ja, dan worden we volledig in de watten gelegd; we hebben nu zoveel naamsbekendheid op het gebied van wellness dat de locaties graag met ons samenwerken. Voordeel hiervan is dat we met veel adressen hebben geregeld dat onze klanten iets extra's bij ze krijgen of korting ontvangen als ze via ons boeken."

Neel en Femke van SIS
Neel en Femke van SIS

En wat zijn de favoriete adresjes van de zussen zelf? Neel tipt Balneario de Archena, een échte typische Spaanse Wellness ervaring. Fantastische thermaal water faciliteiten gecombineerd met een authentieke Spaanse sfeer. En Femke haar persoonlijke favoriet is Shanti Som in Andalusië, een oase van rust, midden in de natuur met super vriendelijk personeel, heel kleinschalig en persoonlijk. Echt een plek om bij te tanken.
.
Of het niet erg duur is, zo'n verwenvakantie? Femke: "We zien dat mensen steeds meer bereid zijn om geld uit te geven aan een weloverwogen, goedbestede vakantie. Mensen zien dit vaak als een soort nieuwe start en geven hun geld graag uit aan iets dat bijdraagt aan de gezondheid. Deze tendens speelt al langer in bijvoorbeeld Engeland, waar veel van onze klanten vandaan komen. Maar we hebben ook veel klanten uit Nederland, Duitsland, de Arabische landen en Scandinavië."

Mediteren aan zee
Mediteren aan zee

Wát een goed verhaal is dit. Ik snap ook helemaal waarom Spa-in-spain.com zo’n success is geworden. Ze waren er vroeg bij, bedachten iets wat er nog niet was en hebben het hele concept goed én international uitgerold. Héél inspirerend. Dan gaan we wijn bestellen. Op het plan dat ze ooit bedacht hebben en het succes dat ze ermee hebben geboekt.

Heerlijk verkoelend
Heerlijk verkoelend

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)