Hoe herstel je zo snel mogelijk na je bevalling?

Hoe herstel je zo snel mogelijk na je bevalling?
Hoe herstel je zo snel mogelijk na je bevalling?

Wanneer je net bent bevallen van een prachtige zoon of dochter, dan wil je natuurlijk nog even aan niets anders denken dan alleen dat. Toch wordt het vaak enorm onderschat hoe zwaar een bevalling zowel mentaal als lichamelijk is voor een vrouw. Dat is ook de reden waarom je in Nederland recht hebt op een bepaalde periode van kraamzorg, zodat jij en ook je kindje kunnen wennen aan de nieuwe situatie en je je geen zorgen hoeft te maken of de visite wel of geen koffie krijgt. Uiteraard is het ook daarna belangrijk om de juiste rust te nemen, zodat je weer volledig herstelt. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat je geen idee hebt hoe je nu het snelst weer de oude bent, hebben wij een aantal tips voor je. Dus ben je net bevallen of ben je bijna uitgerekend? Dan zijn deze tips zeker de moeite waard om eens rustig door te lezen.

Luister naar je lichaam

Het is belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren in de eerste paar weken na de bevalling. Neem de tijd om te rusten en te herstellen. Forceer jezelf niet om te veel te doen, ook al wil je misschien weer snel actief zijn. Zo kan het heel goed zijn dat een goede vriendin van je al met een week buiten achter de kinderwagen loopt, terwijl jij misschien na twee weken nog niet eens naar het toilet kunt lopen. Wat vooral belangrijk is, is dat je goed luistert naar je lichaam. Tuurlijk is het frustrerend, maar ook jouw tijd komt. Op het moment dat het dan zover is, is het wel belangrijk een goede mom bag te hebben voor de spullen van je kleintje, want mocht je baby ineens onderweg beginnen te huilen, dan is het wel  handig dat je bijvoorbeeld een speen bij je hebt. Ook wanneer je in het begin maar een klein rondje gaat lopen. Door jezelf dit direct aan te wennen, voorkom je dat je je mom bag straks een keer vergeet.

Beweeg voorzichtig

Er komt een keer een moment dat je weer wilt en ook zal moeten gaan bewegen. Daarbij is het vooral belangrijk dat je rustig begint. Probeer bijvoorbeeld eerst eens in de woonkamer te lopen en daarna naar buiten te gaan. Stel nu dat je in staat bent om te gaan fietsen, doe dit dan samen met je partner. Wel raden we aan een goede rugtas voor heren mee te nemen, zodat je daar bijvoorbeeld een extra trui of jas in kunt doen. Je lichaam heeft namelijk een enorme prestatie moeten leveren, dus kan het heel goed zijn dat ook je temperatuurregulatie even van slag is.

Eet gezond en gevarieerd

Gezonde voeding doet wonderen en dat geldt dus ook voor wanneer je net bent bevallen van een zoon of dochter. Een gezond dieet kan je helpen om sneller te herstellen na de bevalling. Zorg ervoor dat je genoeg eiwitten, groenten en volle granen binnenkrijgt. Probeer ook voldoende water te drinken om te zorgen dat je lichaam genoeg vocht binnenkrijgt. Natuurlijk snappen we ook heel goed dat er in de eerste week een paar dingen zijn die je graag wilt eten, omdat je deze 9 maanden niet hebt mogen hebben tijdens je zwangerschap. Los daarvan is het verder wel verstandig om een beetje op je voeding te letten, zodat je lichaam goed kan herstellen.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)