Sieraden trend: stapelringen met echte edelstenen

Sieraden trend: stapelring met edelsteen
Sieraden trend: stapelring met edelsteen

Noem het toeval of niet, maar als het gaat over sieraden hebben we bij Flavourites een duidelijke voorkeur voor ringen. Weliswaar op de voet gevolgd door armbandjes, maar echt niets kan tippen aan een mooie ring wat ons betreft. En dus speuren we minutieus het web af naar handgemaakte, originele designs en ontwerpen met een verhaal. Echte hidden gems dus.

Zo kwamen we een paar jaar geleden uit bij Kiliaan Jewelry en werden we helemaal verliefd op de prachtige ringen en andere sieraden met edelstenen. Dit Nederlandse label, dat wordt gerund door de tweeling Miranda en Laetitia, is gespecialiseerd in natuurlijk gekleurde edelstenen. Je vindt hier dus geen plastic, glas en kunstmatig gefabriceerde stenen. Alleen edelstenen van hoge kwaliteit krijgen de goedkeuring van edelsteenkundige Laetitia. En dat is heel fijn, want het is nog best moeilijk om -zeker online- te bepalen of iets nou een robijn of toch een granaat is, of een echt diamant of alleen maar een mooi geslepen glas betreft. Want laten we eerlijk zijn, je wilt wel de juiste steen voor de juiste prijs.

Mix & match verschillende kleuren en vormen voor een boho vibe
Mix & match verschillende kleuren en vormen voor een boho vibe

Terug naar de ringen, want we hebben een hele toffe sieraden trend gezien, namelijk het combineren van verschillende (stapel)ringen aan een vinger. Zo’n stapelring is vaak een minimalistische, maar wel stijlvolle ring die je ook heel goed als enkele ring kunt dragen. Het wordt pas echt tof als je een aantal ringen stapelt. Je krijgt dan een echte statement ring die bestaat uit losse ringen met en zonder edelsteen. Echt een hele leuke manier om meerdere ringen te dragen, zeker als je houdt van kleine, subtiele ringen en niet van hele grote uitgesproken exemplaren. En afhankelijk van de kleuren die je kiest, kun je gaan voor een boho look and feel of een meer sophisticated uitstraling.

Zilver, goud, rond, ovaal. Er zijn zo veel mogelijkheden!
Zilver, goud, rond, ovaal. Er zijn zo veel mogelijkheden!

Je kunt dus helemaal op basis van je eigen smaak een ringenset samenstellen, bijvoorbeeld met de kleurrijke edelsteen stapelringen van gehamerd en glad sterling zilver die we bij Kiliaan vonden. Als je verschillende edelstenen hebt, dan kun je je ring telkens aanpassen aan je outfit en aan het seizoen. Nu in de lente is het goudgele citrien echt perfect. Het bijzondere aan deze steen is dat het niet uitmaakt of je er een gouden of zilveren ring bij draagt, het citrien zorgt ervoor dat je sieraden een geheel vormen.

Stijlvol en kleurrijk
Stijlvol en kleurrijk

Ook heel mooi dit seizoen is een (stapel)ring met witte diamant. Die geeft een subtiele twinkle in het lentezonnetje. En als je meer van edelstenen in een kleurtje houdt, check dan de ringen met groen peridot, blauw topaas of paars-roze amethist. Zo mooi! By the way, een stapelring doet het ook heel goed als verlovingsring....

Mooi om te weten is dat alle ringen van Kiliaan met de hand worden gemaakt op Bali door lokale zilversmeden met dus alleen maar op natuurlijke wijze ontstane en gekleurde edelstenen. En extra mooi is dat een deel van de omzet gaat naar de Bali Animal Welfare Association. Wil je meer weten over de betekenis van de verschillende edelstenen, lees dan de uitgebreide beschrijvingen en de leuke blogs op Kiliaan Jewelry.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)