Shoppen in Nijmegen? Dit zijn de hotspots!

Zó fijn om in Nijmegen te zijn!
Zó fijn om in Nijmegen te zijn!

De prachtige ligging aan de Waal, het Kronenburgerpark en de mooie omgeving: Nijmegen is meer dan de moeite van het ontdekken waard. Wij toerden rond met een tot elektrisch omgebouwde oude Volkswagenbus en bezochten de leukste winkels, lunch- en koffietentjes. Kijk snel welke leuke adressen je niet mag missen als je er een keertje gaat shoppen!

Wat is het toch mooi om Nijmegen te komen binnenrijden, zo via de brug over de Waal. Net alsof je in het buitenland bent, zo in dit glooiende landschap. Maar hoe mooi de omgeving ook is, we willen shoppen, koffietjes drinken en hidden gems ontdekken, dus hup - snel de stad in, op zoek naar een parkeerplek voor onze coole bus! We vinden 'm langs de Oranjesingel. Net buiten het echte centrum, met een elektrische laadpaal en op loopafstand van de allerleukste hotspots. And off we go.

Wonder for Baby en...
Wonder for Baby en...

Via Coef, een toffe winkel voor je lief, broer, collega of die hippe vogel van je werk (met merken als Filippa K en Stone Island), leuke straatjes en steegjes belanden we in de Molenstraat. Hier nemen we even een kijkje in de leuke winkel Swan.Store - van de Swanmarket. Net als de markt een leuke mix van kleinschalige producties, originele ontwerpen en one-of-a-kind items. Hartstikke leuk concept, waar we een paar kleine cadeautjes shoppen. Een fijne start van de dag! Nu weten we dat je de leukste winkeltjes vaak in de achterafstraatjes vindt, dus we vervolgen onze route via de drukke winkelstraat en Plein 1944 (snel de ketens links laten liggen en doorhobbelen!) richting een leuk straatje: de Houtstraat. Hier vergapen we ons aan te ontzettend leuke babywinkel Wonder for Baby en...

...Wonder for Kids
...Wonder for Kids

...het schuin ertegenover gelegen Wonder for Kids. Super styling, alléén maar leuke merken zoals CarlijnQ, Liewood en Maed for Mini. Zo'n superhippe winkel waar je je helemaal kunt uitleven voor je eigen ukkepuk, of voor je neefje/nichtje/buurkindje etc etc. Heel inspirerend!

Zo leuk: Mood Conceptstore
Zo leuk: Mood Conceptstore

Een paar deuren verder vonden we ook al zo'n leuke winkel: Mood Conceptstore. een ge-wel-di-ge winkel, minimalistisch ingericht en met labels als SELECTED Femme, Studio Ruig en Vagabond. Opgericht door Rianne die snapt hoe je aan storytelling doet: het delen van bijzondere verhalen en het 'maakproces' van de bijzondere items laten zien. Ook de webshop is trouwens een favoriet!

Bob & Bill
Bob & Bill

Even verderop kom je uit op het kruispunt van de Lange Hezelstraat (naar links) en de Stikke Hezelstraat (naar rechts). Eerst naar links. Op nummer 103 vind je hier Bob & Bill. Een toffe conceptstore (inclusief mancave, hahaha) met kleding, sieraden en accessoires. Wij werden erg blij van deze parel en waren er niet weg te slaan. Alles zo leuk gestyled en geweldig bij elkaar gezocht. En er zijn meer leuke winkels in deze straat, maar hop, er is meer te ontdekken in het leuke Nijmegen dus we gaan weer verder!

Leuk, leuk: Make My Day
Leuk, leuk: Make My Day

We willen namelijk rechtsomkeert maken om naar Make My Day op de Stikke Hezelstraat te gaan. Da's zo'n leuk adres. Ooit eerder geweest en zo leuk: een mooie mix van kleding, woonaccessoires, posters, sieraden en met vooral een heel toffe styling. Jurkje passen, vestje proberen, twee leuke mokken kopen en hé, die rok is tof! Ja, zo gaat het als je hier bent. Een must see-winkel. Een absoluut Flavourite adres. Niet helemaal een hidden gem want de etalage trekt niet alleen ons maar ook vele anderen direct naar binnen, maar zeker een adresje dat je moet toevoegen als je naar Nijmegen gaat. Last-minute tip: je kunt nú een verrassingspakketje bestellen, waarbij je voor € 20,- meerdere leuke items in jouw maat krijgt opgestuurd! We hebben een bestelling geplaatst en wachten met spanning af!!

Picknicken bij Bairro Alto
Picknicken bij Bairro Alto

Tijd voor lunch! Hoog op onze wishlist: Bairro Alto. Hoorden we goede verhalen over. Dat het zo'n leuk tentje is (klopt). Dat je er zo lekker kunt eten (helemaal waar). En dat ze - juist nu - een mooi concept hebben: je bestelt je lunch, krijgt een nummer (net als bij de apotheek), en als je nummer in beeld verschijnt kun je een picknickmand ophalen en eet je de inhoud in het kleine parkje ertegenover op. Super leuk, super lekker. Wat een briljant idee! Ook heel leuk trouwens - ze waren gesloten toen wij er waren maar we konden even om het hoekje gluren - zijn de buren van Bairro Alto: Funky Salads (a.k.a. Downtown NMGN). Ook een tip om te onthouden!

Appel & Ei
Appel & Ei

We steken weer de Grote Markt over en gaan de Augustijnenstraat in, waar je de leuke vintagewinkel Appel & Ei vindt. Een adres vol parels, perfect voor iedereen die houdt van struinen op zoek naar vintage schatten. Een absolute aanrader zijn de 'Goudappeltjes': een rek met geweldige items van mooie (designer)labels. Een heerlijk adres! 

Zó mooi: de conceptstore van Blesh You en 512-Nijmegen
Zó mooi: de conceptstore van Blesh You en 512-Nijmegen

We hebben veel goed gehoord over 512 Nijmegen en Bleshyou, die samen een heel toffe conceptstore vormen. Te gekke kleding én een hippe plantenwinkel, we're soooo happy. Superleuk is dat je bij Bleshyou jouw planten kunt inleveren waar je zelf geen plekje meer voor hebt. En je kunt er zelf dan weer iets anders uitzoeken. Natuurlijk wordt het verhaal van jouw plant erbij verteld aan de nieuwe eigenaar. Wat tof zeg. Onthouden!

Smullen bij Munt
Smullen bij Munt

Bij de bijna-buren, Tati Nijmegen, kun je super lekker vegan en vegetarisch lunchen. Doen wij nu niet, maar we nemen er allebei een superlekker zomers drankje van ginger & lemon. Lekker even uitpuffen buiten op het terras voordat we langzaam richting het einde van de dag hobbelen...We eindigen de dag op steenworp afstand van de geparkeerde bus, bij Munt Saladebar waar we kiezen voor een Vegan Kapsalon Bowl (!) en een Sushi Salmon Bowl. Zálig. Smullen. Een superleuk en helemaal 'Flavourites' adresje. We zijn moe en voldaan. En als we terughobbelen naar onze coole Volkswagenbus en constateren dat hij weer helemaal opgeladen is, tuffen wij afgepeigerd huiswaarts...
.
Hier hadden wij geen tijd meer voor (maar jij misschien wel!)
Plek Nijmegen, een tof ingericht restaurant in de creatieve broedplaats Houtwerf
Honig Complex, ga er zeker langs als je tijd hebt. Met koffietentjes, restaurants en creatieve concepten
Kameleon, wij hadden er geen tijd meer voor want het ligt net iets uit te route, maar de tassen van Susan Bijl en kleding van merken als Humanoid en Ruby Tuesday doen ons beseffen dat we gewoon écht te weinig tijd hebben gehad in deze leuke stad!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)