Scherven brengen geluk, gelukkig.

Bunzlau aardewerkservies
Bunzlau aardewerkservies

Ik heb het al eens eerder geschreven, dat ik gek ben op servies! En whoeeahh.. deze maand hebben we er weer een hele leuke nieuwe webshop bij: de webshop van Reia, Bunzlau-aardewerkservies.nl, handgemaakt aardewerk uit Polen. Met heel veel bloemetjes ook nog.

Ik zou er bijna spontaan mijn gehele verzameling servies van tegen de grond gooien, onder het mom van 'scherven brengen geluk'. En dan in 1x alles van die servies uit Polen aanschaffen... Maar, zo ben ik niet. Ik koester mijn spullen, en zeker mijn servies/aardewerk. Maar als er eens iets sneuvelt dan doet het heus geen pijn ofzo, dat is het mooie van aardewerk. Je kunt dan weer eens iets nieuws kopen. Deze shop staat dan ook alvast onder Mijn eigen Flavourites opgeslagen om ooit eens een leuke bestelling te doen.

Met heel veel bloemetjes...
Met heel veel bloemetjes...

Deze nieuwe shop heet officieel Reia en is volledig gespecialiseert in Bunzlau aardewerk (vandaar ook de webshopnaam Bunzlau-aardewerkservies.nl). Het aardewerk komt namelijk allemaal uit de stad Bunzlau waar het nog altijd met de hand gemaakt wordt door de mensen die deze kunst van jongs af aan hebben meegekregen. Echt traditioneel aardewerk dus maar wel voor dagelijks gebruik, het kan namelijk gewoon in de vaatwasser en in de magnetron!

Met de hand geproduceerd
Met de hand geproduceerd

Word ik altijd blij van, traditionele producten. En ook van zo'n webshop als deze dus die zich er helemaal in gespecialiseerd heeft. Je vindt hier echt alles wat je maar kunt bedenken op het gebied van dit Poolse aardewerk.

En het kan in de vaatwasser!
En het kan in de vaatwasser!

Dus niet alleen borden, ovenschalen, soepkommen, theekopjes en koffiepotten... Maar ook dienbladen, voorraadpotten en zelfs zeepdispensers. Ik wens je veel geluk!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)