Ruim je kast én hoofd op!

Ruim je kast én je hoofd op!
Ruim je kast én je hoofd op!

Een kast vol kleding en toch niks om aan te trekken. Vast heel herkenbaar! Dat was het in ieder geval wel voor onze gastblogger Marjolein, tot ze een manier vond om ermee om te gaan! 

Voor je kast staan en er van overtuigd zijn dat je niks hebt om aan te trekken. Herkenbaar denk ik? Geldt overigens niet alleen voor dames met een shopverslaving. Heel veel mensen hebben een volle kledingkast in deze welvarende tijd waarin er heel veel kleding wordt aangeboden. Daarnaast heeft de mode steeds weer wat nieuws voor ons in petto, kleding wordt steeds goedkoper.
.
Ikzelf heb jaren geleden besloten hier anders mee om te gaan. Ik ben gestart met mijn kast op te ruimen. Alles wat ik meer dan een jaar niet niet gedragen had heb ik weggedaan. En wat bleek, alles wat ik weg deed vond ik nog steeds mooi of leuk. Het paste alleen niet meer bij mijn dagelijkse leven, waardoor ik het niet droeg of het was te modieus waardoor ik het inmiddels niet meer aan wilde.

Is de lente voor jou ook een tijd van (kledingkast)opruimwoede?
Is de lente voor jou ook een tijd van (kledingkast)opruimwoede?

De tweede stap was anders nadenken bij het kopen van kleding. Voordat ik iets koop stel ik mezelf nu 3 vragen:
1. Past het kledingstuk bij mijn dagelijks leven?
2. Kan ik het met andere items in mijn kast combineren?
3. Ga ik het kledingstuk lang mooi vinden?
.
Het heeft mij veel gebracht. Met als belangrijkste dat het me rust geeft. Er hangt minder in mijn kast waardoor een keuze maken 's morgens leuker is. Daarnaast draag ik kleding vaker, en geniet ik er gek genoeg nog meer van. En doordat ik minder koop kan ik iets duurdere stukken kopen.

Koop minder, maar beter!
Koop minder, maar beter!

Deze gedachte komt ook terug in de collecties van mijn label Marjolein Elisabeth. Eigenlijk zijn het allemaal tijdloze basics, gemaakt van mooie stoffen en met een comfortabele pasvorm om tijdens onze drukke dagelijkse levens te dragen. Kledingstukken dus om lang plezier van te hebben en in verschillende seizoenen met accessoires steeds weer een nieuwe look mee te maken.

En nog een tip als je je kast op gaat ruimen. Overweeg eens om mooie kleding naar een van de winkels van Dress for Success te brengen. Een stichting waar ME mee samenwerkt en die werkzoekenden met een minimuminkomen voorziet van gratis representatieve kleding en praktische adviezen om succesvol te kunnen solliciteren. Op deze manier helpt Dress for Success mensen op hun weg naar economische onafhankelijkheid. Mooi toch? Vinden wij wel! Iedere vrouw verdient het namelijk om haar dromen waar te maken. Ook kun je je kleding voor weinig verkopen via Marktplaats of Vinted en er weer iemand heel blij mee maken.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)