Reistip: boek een verrassingsreis naar een onbekende bestemming

Verrassingsreis naar.....
Verrassingsreis naar.....

Als je nu nog stress hebt van het boeken van een vakantie, realiseer je dan: het kan ook anders. Of je nou alleen op reis gaat, samen met je gezin of met een groep vriendinnen, je kunt alles uit handen geven aan Vakantieadres Onbekend en je laten verrassen met een toffe bestemming die perfect bij je past. Klinkt goed toch!

Wij hadden dit jaar de tickets al vroeg geboekt, dat was het makkelijke deel van onze zomervakantie. Daarna begon de ellenlange zoektocht naar leuke routes, toffe steden om te bezoeken en nog leukere accommodaties om in te verblijven. Echt avonden aan een stuk zaten we achter de laptop te speuren naar de verborgen pareltjes op de juiste plekken en wat eigenlijk voorpret zou moeten zijn, werd al snel een grote en tijdrovende klus. Zijn wij nou zo kritisch of is er gewoon heel veel aanbod? Ik heb het idee dat we op zich wel avontuurlijk zijn en openstaan voor nieuwe en onverwachte ontdekkingen, dus waarschijnlijk is het een combinatie van die twee. Maar dat maakt het zoeken wel behoorlijk lastig. 

....een bestemming aan zee?
....een bestemming aan zee?

We hebben uiteindelijk drie hele leuke plekken uitgezocht, dus dat komt wel goed deze zomer, maar ik weet nu al dat ik het een volgende keer anders ga doen. Ik heb namelijk een ge-wel-dig adresje ontdekt dat al het speurwerk voor je doet en een te gekke vakantie voor je plant. Hoe relaxed is dat! Oké, je moet de touwtjes wel uit handen (durven) geven, maar dat is tegelijkertijd part of the adventure. Je komt terecht in de ervaren handen van Marjon van Vakantieadres Onbekend, zij weet precies waar de leuke en unieke adresjes in alle hoeken van Europa te vinden zijn. Je hoeft bij haar alleen maar aan te geven welk thema je vakantie moet hebben, wanneer en met wie je gaat, hoe ver je wilt reizen en wat je bijzondere wensen zijn. That’s it! Marjon gaat dan een verrassingsreis voor je samenstellen die helemaal in overeenstemming is met jouw wensen. En jij kunt vast gaan aftellen naar de vertrekdatum.

...of toch een boutiquehotel in een onbekende stad?
...of toch een boutiquehotel in een onbekende stad?

De thema’s waaruit je kunt kiezen bij Vakantieadres Onbekend zijn heel divers en echt heel leuk: stedentrip, aan zee, in de natuur, super de luxe, wellness en romantiek. Ga je voor een family adventure, dan kun je uit verschillende familie-thema’s kiezen en ook als je met een groep vriendinnen gaat, is het mogelijk om je voorkeuren op te geven. En of je nu korte trip van twee of drie nachten of een langere (zomer)vakantie tot wel twee weken wilt, echt alles in mogelijk.
.
Nieuw is de verrassingsreis Retreat die volledig in het teken staat van jou. Neem lekker de tijd voor jezelf, om te mediteren of doe een yoga workout. Het is hoe dan ook een echt cadeautje voor jezelf. 

Misschien logeer je wel in een boomhut!
Misschien logeer je wel in een boomhut!

Maar hoe werkt het nou precies? Stel, je wilt een stedentrip met je vriendinnen doen, dan geef je aan met hoeveel personen jullie zijn, wanneer en hoe lang jullie willen reizen en hoe ver je maximaal wilt reizen met eigen vervoer. Ook heel handig is dat je nog wat persoonlijke wensen kunt doorgeven. Heb je een voorkeur voor een bepaald land of wil je juist een bepaalde bestemming uitsluiten, wil je graag naar de zon of mag het juist wat koeler zijn? Wel zo fijn als hier rekening mee wordt gehouden. Zodra je alles hebt ingevuld, gaat Vakantieadres Onbekend voor je zoeken naar een plek ergens in Europa die helemaal nieuw voor jullie is, met unieke slaapplaatsen, bijvoorbeeld een stijlvolle woonboot, een luxe boomhut of een modern verbouwde kerk. Bijzonder wordt het in ieder geval!

Of ga je voor glamping in de natuur
Of ga je voor glamping in de natuur

Een paar dagen voor vertrek ontvang je per post een pakket met daarin alles wat je moet weten om op pad te kunnen gaan, zonder al meteen de exacte bestemming te onthullen. Die krijg je namelijk alleen in de vorm van GPS-coördinaten, wel zo spannend. Mocht je nou met de trein reizen, dan is het uiteraard wel handig om wel alvast te spieken welke plaats er bij de coördinaten hoort. Ook zit er een weerbericht bij van de bestemming, want je wilt natuurlijk wel weten of je een bikini moet inpakken of juist een dikke trui. En dan kan het inpakken beginnen en ben je bijna klaar om op avontuur te gaan!

Een ding staat. vast: avontuurlijk is zeker!
Een ding staat. vast: avontuurlijk is zeker!

Het klinkt best wel spannend om zo veel beslissingen voor je te laten nemen, zeker als je gewend bent om in control te zijn. Maar bedenk eens hoe leuk het is en hoeveel stress, zoekwerk en voorbereidingstijd je bespaart door op deze manier op reis te gaan. Het lijkt mij in ieder geval heerlijk om me eens volledig te laten verrassen, gewoon een keertje lekker out of the box. Wie weet waar het je brengt! 

p.s. Wil je nou iemand anders verrassen met een reis naar het onbekende, dan kun je bij Vakantieadres Onbekend ook een cadeaubon bestellen. Hoe avontuurlijk is dat!

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)