Project: van bouwkeet naar studio Deel 2

Vorige week schreef ik al een blog over de studio die we momenteel aan het bouwen zijn in de Snor Fabriek. Nu klinkt 'studio' heel gaaf en strak natuurlijk, maar laat ik eerlijk zijn. Wat er momenteel te bewonderen valt is een uitgeklede bouwkeet, stapels vol troep die naar de stort moeten worden gebracht (maar: geen tijd voor!) en een berg staal, zojuist geleverd en belangrijk voor de bouw van dit project. En oja: een werkkamer vol kantoorspullen die ik al shopte. Kijk, daar word ik dan weer blij van!

Een voormalige NS-loods langs het spoor in Utrecht wordt momenteel omgetoverd tot hippe, creatieve en stoere Snor Fabriek. Laatst vond hier al het Snor Festival plaats (erg leuk!), en inmiddels is het een gezellige chaos van bouwketen, zeecontainers, tuinkassen en vrolijk meubilair dat her en der verspreid staat door de fabriek. Hier staat ook mijn bouwkeet tussen. Origineel knalblauw maar inmiddels half open, gestript en omringd door oud plaatmateriaal, delen glas, oude balken en andere rotzooi. Ik was even vergeten dat een bouwproject nóóit zonder slag of stoot gaat. Wist ik dan niet meer hoe we tien jaar geleden een woonboot lieten bouwen en ik soms gek werd van het klussen, oplossingen zoeken voor uit de grond schietende problemen, lange dagen en korte nachten? En dan is dit nog maar een bouwkeet. Zo erg kan het niet zijn, toch? Hmmm...

Hoewel: ik heb vet veel mazzel met een schoonvader die trouw elke dag op z'n brommertje de fabriek in komt tuffen om vervolgens de hele dag te klussen. Hij weet álles en hij kan álles. Ik weet niets en kan nog net een beetje schilderen en schuren. Ik kan wél heel goed ideeën bedenken, dat dan weer wel. Zo bedacht ik dat de lange wand én de helft van de korte wanden eruit moesten om plaats te maken voor glasdelen, die hier als een puzzel in moeten passen. Ik speurde Marktplaats af en vond meer dan 30 gratis af te halen ramen, een partij gratis af te halen tegeltjes voor in het keukentje en plaatmateriaal voor een prikkie. Oja, en ik vond dus die gratis bouwkeet op Marktplaats.

Nu nog bouwen. En inrichten. Daar ben ik dan ook weer heel handig in, al zeg ik het zelf. Vriendin M nodigde me uit om de loods af te struinen die vol staat met spullen, afkomstig van de winkelketen waar zij werkt. Winkelinrichting en etalagematerialen: ik kon bijna geen adem meer halen van blijdschap en reed drie uur later naar huis met een auto vol spullen als grote vazen, draadstaal krukjes, replica Eames stoelen, kisten en véél meer. Ook Annemarieke van Uitgeverij Snor rende hyper de loods door en moest een grote bus regelen voor het vervoeren van alle nieuwe schatten. Wát een mazzeltje voor ons.

En terwijl lief en z'n vader zich buigen over de constructie (en op mij mopperen omdat ik de ramen stuk voor stuk heb opgemeten in centimeters en niet in millimiters waardoor de berekeningen van de glaspuzzel niet meer kloppen) zit ik braaf achter de computer te werken aan Flavourites. De timing voor de bouw van de studio is dan ook niet heel ideaal: een week voordat Flavourites Live begint, gaat de Snor Fabriek open (komt allen vanaf 12 november! Het wordt geweldig!) en moet de bouwkeet klaar zijn! Da's nog eens een fijne deadline. En het is ook nog herfstvakantie. Afgelopen maandag nam ik dochter Kiki mee en liet haar de biertafelset zwart schilderen. Haar blonde haren werden langzaam zwart: het moment om na twee uur het klussen maar even te laten voor wat het was.

Straks ga ik er weer naartoe om even te kijken hoe het gaat met de raampartijen, te checken of de biertafelset mooi is geworden en gipsplaten te droppen. Morgen ga ik de keuken betegelen. Dat klinkt heel stoer (ahum, ik zal zo nog even online filmpjes checken om te kijken hoe je dat eigenlijk doet, tegelen) maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat mijn paps morgen komt helpen. Die is ook al zo handig. Iedere keer als ik nu in de Snor Fabriek kom ziet het er weer anders uit en zijn er keten en zeecontainers bij gekomen. Illustratoren, muzikanten, schrijvers, culifreaks en zeefdrukkers: er komen allerlei leuke, creatieve mensen werken terwijl het publiek zich kan onderdompelen in een wereld van hippe boeken, food, nieuwe concepten en creatieve workshops. Mán wat wordt dit leuk.

Leuk om even te zien: deze videoclip van Falcon Benz die in de Snor fabriek is opgenomen - net voordat de bouwketen en zeecontainers arriveerden :-). Cool hè. Snel weer een update!

 

 

 

reacties op dit blog (4)

11 november 2016
Greet
Wat een superproject! Ziet er erg leuk uit, mijn complimenten!
04 november 2016
Bankie
Wow wat een project en wat een energie !!! leuk te lezen en te zien zo met de foto's !
22 oktober 2016
Flavourites
Volgende week weer, Danny!
22 oktober 2016
Danny
Meer fotos!
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)