Hebben ouders ooit vakantie?!

Tips voor een relaxte vakantie (-autoreis)!
Tips voor een relaxte vakantie (-autoreis)!

Bijna is het zo ver, dan beginnen de schoolvakanties weer. Een heerlijk vooruitzicht! Maar... als ouder heb je toch eigenlijk nooít vakantie?! De zorg voor kinderen gaat natuurlijk altijd door. Maar er is hulp: Gezinnig.nl helpt je de (school)vakantie door! Met een goede voorbereiding en slimme planning kun je het jezelf zo relaxed mogelijk maken. Ik heb alvast een paar leuke tips voor je gespot!

Heb je straks een lange autorit door Europa voor de boeg? Dan kun je ze alvast laten wennen aan dat idee met deze gave Very Mappy XXL plattegrond van Europa. Ze kunnen met autootjes over de autobanen rijden zodat ze begrijpen dat het toch écht nodig is om in de auto te zitten. Verder vind je op het plattegrond een enorme hoeveelheid aan herkenbare illustraties om alvast in te kleuren. Wie weet herkennen ze onderweg iets!

Leuk is ook de bingo voor onderweg, die past natuurlijk in de auto opbergzak
Leuk is ook de bingo voor onderweg, die past natuurlijk in de auto opbergzak

Deze herinner ik me nog uit mijn eigen kindertijd en lijkt me een echte musthave: de auto opbergzak. Mijn moeder stopte 'm altijd vol met viltstiften, kleurboeken, het vakantieboek van Donald Duck en altijd wel een casettebandje. Ook zij wilde rust, ehm, vakantie. Deze opbergzak is natuurlijk helemaal van nu en kun je na de autorit ook nog eens gebruiken als tas.

Leuke afleiding: met deze stiften kun je tekenen op de autoramen!
Leuke afleiding: met deze stiften kun je tekenen op de autoramen!

Zijn de kids als iets meer richting puberteit en hebben ze het echt helemaal gehad op de achterbank? En jij dus ook... Zet ze een koptelefoon op! Het luisterboek 'Hoe overleef ik mezelf' van Franciene Oomen bevat wel 4 cd's!

Voor echte tekenfans, het 'Ik kan tekenen' -vakantieboek
Voor echte tekenfans, het 'Ik kan tekenen' -vakantieboek

Ben je dan eindelijk op de plaats van bestemming dan is het natuurlijk tijd om iets gezelligs met het hele gezin te doen. Holidays is een vrolijk en strategisch kaartspel voor iedereen vanaf 7 jaar. Wij moesten altijd 'verplicht' memory spelen met mijn jongste broertje. Omdat híj dat wilde en het hardst kon schreeuwen. Ik zou nu zo weer op vakantie willen met mijn beide broertjes en ouders. Achteraf zijn er alleen maar mooie herinneringen!

Het Very Mappy XXL plattegrond
Het Very Mappy XXL plattegrond

Check deze pagina bij Gezinnig.nl; ze hebben nog veel meer leuke tips voor je verzameld om de gehele schoolvakantie rustig door te komen. Let's go!

 

reacties op dit blog (2)

15 juni 2016
Flavourites
Hier kun je 'm bestelen: http://www.gezinnig.nl/voor_kids/ik_kan_tekenen_boek
15 juni 2016
sengels
Het vakantieboek van Ik kan tekenen, is dat nog in de handel? Vind niet meteen waar ik er een kan bestellen.
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)