Oude munten thuis liggen? Zo kom je er vanaf!

Oude munten thuis liggen? Zo kom je er vanaf!
Oude munten thuis liggen? Zo kom je er vanaf!

Heb je vroeger oude munten verzameld? Of heb je een muntenverzameling geërfd van een overleden familielid? Dan is het goed mogelijk dat je hier al jaren niet meer naar om hebt gekeken. Misschien liggen de oude munten zelfs wel stof te vangen in de kast. Als je weinig tot niets met zo’n verzameling doet, kun je overwegen om ze te verkopen. Hierdoor kun je er een leuk geldbedrag aan overhouden. Helaas weten veel mensen niet hoe zij van hun oude munten afkomen. Geldt dit ook voor jou? Lees dan vooral verder. In deze tekst vertellen wij je namelijk alles wat je moet weten over oude munten verkopen.

Verdiep je in jouw oude munten
Je kunt een leuk bedrag overhouden aan de verkoop van oude munten, maar niet alle oude munten zijn ook geld waard. Reken je daarom niet direct rijk als je een verzameling oude munten hebt, maar verdiep je hier eerst goed in. Dit is iets wat je prima zelf kunt doen. Zoek op het internet naar oude munten en kijk of je jouw munt(en) tegenkomt. Zodra je weet om welke munt het gaat, kun je gerichter zoeken. Hierdoor kom je misschien ook op sites terecht waar bedragen genoemd worden. Zijn vrijwel al jouw oude munten geld waard? Dan kun je besluiten om ze te verkopen.


Laat ze taxeren door een professional
Over veel oude munten is wel iets te vinden op het internet. Toch kan het zijn dat je jouw munten niet tegenkomt. Denk in dat geval niet direct dat ze niets waard zijn. Dergelijke munten kunnen je zelfs veel geld opleveren. Gooi ze daarom niet weg, maar neem ze mee naar een goud expert. Hier kun je jouw oude munten namelijk gratis laten taxeren. Op deze manier weet je binnen de kortste keren om welke munten het gaat en of het interessant is om ze te verkopen.


Een groot voordeel van oude munten taxeren is dat een professional niet alleen maar kijkt naar de goud- of zilverprijs en het gewicht van de munten. Hij zoekt namelijk ook uit of er sprake is van verzamelwaarde. Omdat het om oude munten gaat, kan het goed zijn dat dit het geval is. Als er inderdaad sprake blijkt te zijn van verzamelwaarde, zijn jouw oude munten veel meer geld waard dan je op voorhand mogelijk verwacht had. Omdat je zelf niet kunt oordelen over verzamelwaarde, is het verstandig om oude munten altijd te laten taxeren door een goudkenner.


Hoe verkoop je oude munten?
Als jouw oude munten (veel) geld waard zijn, wil je ze misschien verkopen. Veel mensen weten alleen niet hoe ze dit aanpakken. Gaat het om gouden munten? Dan kun jij je het beste richten tot een goudexpert. Zo’n iemand heeft alleen interesse in de munten als ze van echt goud of zilver zijn of verzamelwaarde hebben. Wanneer jouw munten van echt goud blijken te zijn, brengt een expert hier een bod op uit. Dit is een vrijblijvend bod, waardoor je zelf bepaalt of je hierop ingaat of niet. Lijkt goud verkopen je de beste optie? Dan krijg je het geboden bedrag direct contant uitbetaald.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)