Ogen uit kijken in Milaan

Indrukwekkende beelden van Lexus
Indrukwekkende beelden van Lexus

Wat een dagen waren het weer! Voor mij was dit de derde keer Milaan Design Week en het is elke keer weer een feest. De stad is op haar best en iedereen komt voor hetzelfde; design. het leukste aan de Design Week is dat je aan alle kanten verrast wordt. De stad, het eten, de mensen en vooral de eindeloze design. Hoe moeilijk het ook is om te kiezen, hier een paar hoogtepunten op een rij:

Mijn grootste verrassing was het wachten in de rij meer dan waard. Ik heb het dan over de show van Lexus bij Studio Piu. Zonder enig idee wat me te wachten stond sloot ik aan in de rij en liet ik het lekker op me af komen. Bij binnenkomst was alles donker en werden we geïnformeerd over de innovaties met licht van Lexus. Ik werd daarna een zaal in begeleid en er was een fantastische lichtshow inclusief danseres. Toen de show afgelopen was liep ik door naar een ruimte wat eruit zag als een kleine expositie. Hier waren die winnaars van de Lexus Design Award 2019 te zien. Alle designs waren in het teken van duurzaamheid en innovatie. Één winnaar spong er voor mij luid en duidelijk uit. Namelijk de Algorithmic Lace van Lisa Marks. Een bh gemaakt van kant speciaal voor vrouwen die borstkanker hebben overwonnen. Deze bh wordt op maat gemaakt van driedimensionaal kant dat uit algoritmische patronen is opgebouwd. Hierdoor wordt het ongemak dat kan optreden na de operatie voorkomen zodat elke vrouw zelfverzekerd haar leven weer kan oppakken. Prachtig verhaal en een nog mooiere uitwerking.


 
Ik heb de kans gekregen naar Milaan te gaan door het geluk dat mijn ouders ontwerpers zijn en zelf ook met hun werk in Milaan stonden. Een prachtige stand met vilten planten en nieuw dit jaar de speelse akoestische platen met stof van Kvadrat. Het is een ontzettende goede week voor Wandschappen geweest en het nieuwe werk is goed bevallen bij de bezoekers.
In het zelfde gebouw liep ik bij Creative Sound Chef naar binnen. In het Nederlands kreeg ik uitleg over het ontzettend leuke project wat een mix van muziek, eten en technologie is. Dit was wederom een ontzettend leuke verrassing!


 
Last but not least heb ik een bezoekje genomen aan de exposities bij Centrale. Een stuk of tien identieke industriële zaaltjes gevuld met design. Deze zaaltjes zijn winkels geweest en werden nu gebruikt voor de Design Week. Ze waren erg donker van binnen en gaven de designers zo dus veel mogelijkheden om met licht te spelen. Waar ze dat zeker hebben laten zien was bij de tentoonstelling Patterns as time. Bij binnenkomst zag ik een grote muur vol leuke prints die grappige illusies wekte. Daarnaast was ik betoverd door de drie dimensionale glasplaten met lichteffecten. Eigenlijk te moeilijk om te beschrijven, dus zou je het eigenlijk eens met eigen ogen moeten zien!


 
Ik heb ontzettend genoten in Milaan en heel veel inspiratie op gedaan. Ik raad het dan ook zeker iedereen aan om een keertje te gaan en al het moois te bewonderen!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)