Nieuwe trends gespot op IMM in Keulen

Fluweelzachte stoffen en warme poedertinten, ook bij Scandinavische merken als Muuto
Fluweelzachte stoffen en warme poedertinten, ook bij Scandinavische merken als Muuto

Afgelopen maandag mocht ik een bezoek brengen aan IMM Cologne. Samen met de onlangs geinterviewde Sjack Esmyer reisde ik af naar het ijskoude Duitsland en heb een berg inspiratie opgedaan in de 11 hallen vol met mooie bekende en minder bekende merken die hun nieuwste collecties toonden. Vandaag licht ik wat trends uit die me opvielen... 

Ik zag veel ronde vormen terugkomen in lampen, banken, stoelpoten, tafels en spiegels. Afgewisseld met grafische vormen en patronen in stoffen en behang is de cirkel of uitgerekte variant hiervan er een die er erg uitsprong. 

Stoere kleurencombinaties
Stoere kleurencombinaties

Grijstinten in combinatie met warme en koele poedertinten. Dat waren kleuren die me opvielen. Het hele zachte en lichte pastel is er inmiddels wel wat af, ik vind de kleuren van nu intenser en krachtiger. 

Behang met voelbare structuur en een mix van materialen
Behang met voelbare structuur en een mix van materialen

Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen als hout. In tafels en kasten, maar ook in de afwerking van banken. Het gebruik van marmer en beton zag ik zie ik nog steeds terug komen in collecties. Het mixen van verschillende materialen in een product is iets dat ik veel om me heen zag.

Fatboy verlichting en gekleurde stolpen
Fatboy verlichting en gekleurde stolpen

Ik zag heel veel verlichting van gekleurd glas. Fatboy komt dit jaar met de Candyofnie hanglampen. Deze stel je zelf samen en rijg je als het ware aan elkaar. Ook gekleurde stolpen met grote fittingen erin zag ik voorbij komen. Het 'bling' lijkt wat meer terug te komen, alsof het weer chic mag zijn. 

Opvallende verlichting in ronde en grafische vormen
Opvallende verlichting in ronde en grafische vormen

Ik zag ook prachtig behang met voelbare structuur in vele soorten. Wederom met een luxe uitstraling, patronen en donkere, aardse tinten. 

Grijstinten en verschillende vormen
Grijstinten en verschillende vormen

Banken en stoelen met fluweelzachte stoffen...

Het gebruik van marmer zie je her en der nog terug
Het gebruik van marmer zie je her en der nog terug

Grote banken en veel kussens... gezelligheid staat voorop, zo lijkt het!

Speels gebruik van kleur, ook rechts bij Muuto
Speels gebruik van kleur, ook rechts bij Muuto

Veel kleine salontafels in verschillende hoogtes en vormen die je combineert met elkaar. We zien dit al langer, en in Keulen meerdere malen gespot.

Van eigen bodem: Zuiver was ook aanwezig!
Van eigen bodem: Zuiver was ook aanwezig!

Naast bekende Scandinavische merken en invloeden heb ik kennis gemaakt met veel Franse en Spaanse labels die ik nog niet kende. Van vele hoorde ik dat ze nog geen verkooppunten hebben in Nederland, dus als webshop zijnde is deze beurs een goede inspiratiebron om opkomende en minder bekende labels te spotten!

Na ruim acht hallen te hebben bewandeld hebben we nog een bezoek gebracht aan het naastgelegen Design Post. Een prachtige locatie met nog meer mooie merken en design. Meer hierover volgt later! 

Ik zat echt bomvol inspiratie en ga alle boeken, folder en foto's een rustig op me in laten werken.

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)