Nieuwe badkamer? 5 tips om hem helemaal af te maken!

Nieuwe badkamer? 5 tips om hem helemaal af te maken!
Nieuwe badkamer? 5 tips om hem helemaal af te maken!

Een nieuwe badkamer uitzoeken en laten plaatsen is een hele onderneming. Maar wanneer de verbouwing achter de rug is, begint de tweede stap: het decoreren van de badkamer. Want wanneer je de badkamer aan het stylen bent, is het soms lastig om de juiste keuzes te maken. In deze blogpost geven we je vijf handige tips om jouw nieuwe badkamer helemaal af te maken. 

Maak gebruik van planten

Planten zijn misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het afmaken van jouw badkamer. Toch is het een hele goede toevoeging. Planten voegen niet alleen kleur en textuur toe aan de badkamer, maar hebben ook een luchtzuiverende werking. Kies bijvoorbeeld voor een mooie luchtplant of een sansevieria. Zet de plant in een mooie pot en jouw badkamer krijgt een sfeervolle uitstraling. Houd er wel rekening mee dat niet elke plant geschikt is voor een vochtige omgeving. Kijk hier dus goed naar voor je de plant aanschaft. 

 
Besteed aandacht aan de douches

Een belangrijk onderdeel in badkamers, zijn douches. Het is daarom belangrijk om hier extra aandacht aan te besteden. Kies bijvoorbeeld voor een mooie design douchekop en bijpassende kraan. Of ga voor een inbouwdouche, waardoor de badkamer een strakke en moderne uitstraling krijgt. Denk ook aan handige accessoires, zoals handdoekhaakjes in de douche.

 
Kies voor mooie en handige opbergruimte

Niet is zo vervelend als rondslingerende handdoeken, flessen shampoo en andere badkamerspullen. Goede opbergruimte is daarom een belangrijk onderdeel van een nieuwe badkamer. Kies bijvoorbeeld voor een mooie kast voor je handdoeken of een handige lade in je badkamermeubel. Wil je spullen meer in het zicht? Kies dan voor plank als badkamermeubel. Deze schaf je bijvoorbeeld aan bij X2O. Hierdoor oogt je badkamer een stuk netter.

 
Zorg voor goede verlichting

Verlichting is nog zoiets wat je badkamer helemaal afmaakt. Goede verlichting is namelijk van groot belang voor een functionele en sfeervolle badkamer. Kies voor zowel warme als koude verlichting en denk bijvoorbeeld aan inbouwspots of juist een mooie hanglamp. Kies een lamp die goed past bij de rest van de stijl van de badkamer. 


Kies voor mooie accessoires

Accessoires maken of breken een badkamer. Kies daarom zorgvuldig voor mooie spiegels, handdoeken, zeepbakjes en andere benodigdheden. Probeer de stijl van je badkamer terug te laten komen in de accessoires. Zo creëer je een mooie samenhang en is jouw badkamer een sfeervol geheel.

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)