Nieuw: Fit & feelgood met Fitchannel en Flavourites!

Links: Petra in haar outfit van Yoga Specials en Natascha in de duurzame kleding van Re-born
Links: Petra in haar outfit van Yoga Specials en Natascha in de duurzame kleding van Re-born

Vanaf nu elke week op ons blog: fit & feelgood met Flavourites! We gaan lekker thuis online sporten met de sportprogramma's van Fitchannel, duiken de keuken in met de lekkere en gezonde recepten van Fitchannel en delen elke week onze updates. Let's go!

Online sporten
Ooops, even wat spannends delen, lieve mensen. Maar 't is eigenlijk ook heel leuk. Het zit namelijk zo. Afgelopen winter waren wij - Petra en Natascha van Flavourites - best heel lekker bezig qua sporten. Paar keer in de week naar de sportschool (Natascha), pittige kickfun en fijne yogasessies op vaste dagen in de week (Petra) en regelmatig een rondje hardlopen (beiden). Maar toen kwam corona. De sportschool ging dicht, de yogastudio op slot. Hardlopen tja, dat deden we nog wel, maar wel wat minder. Een springtouw gekocht, een keertje wat sportvideo's op YouTube gekeken maar serieus: de klad kwam erin. De coronakilo's kwamen eraan. De conditie nam af, net als de spierkracht en lenigheid. In tegenstelling tot de vetjes. Anyway: afgelopen zomervakantie besloten we in actie te komen. Er moest iets gebeuren, dus we gingen op zoek naar iets dat we kunnen volhouden én leuk vinden én dat laagdrempelig is. De sportschool en yogastudio waren weliswaar weer open, maar hmmm... we zochten toch naar iets dat we gewoon thuis konden doen. Op zoek naar een leuke manier om online te sporten!

Carlos Lens en Radmilo Soda
En toen kwamen we Fitchannel tegen - een online trainingsprogramma waarbij onder andere Carlos Lens en Radmilo Soda les geven. En echt: we waren gelijk om. Superleuke sportprogramma's waar je altijd iets op je eigen niveau vindt, van basic yoga tot cardioboksen, circuittraining en dansen. En het fijne is: het zijn allemaal korte programma's van zo'n 25 minuten. Dat is wel een must voor ons, want soms heb je gewoon eigenlijk niet echt tijd om lang te gaan sporten, maar een halfuurtje moet altijd lukken, toch? Want een halfuurtje, dat is gelijk aan:
- Boodschappen doen of eten koken (misschien heeft je lief even tijd? Of eh... kook voor twee avonden en warm de tweede avond alleen even op!)
- Naar je werk rijden (thuiswerken levert veel tijdswinst op, kun jij even sporten!)
- Je insta bijwerken, eindeloos door YouTube scrollen, swipen door datingapps (en steeds weer teleurgesteld raken), verdwaald raken op Pinterest (en voor je het weet is er weer een halfuur om).

Fitte lifestyle
Dus. Een halfuurtje tijd moet je kunnen vrijmaken, toch? Tenminste, zo dachten wij erover. We zijn vorige week gestart met het bepalen van onze doelen, want zonder duidelijk doel is het écht moeilijk vol te houden. Voor allebei geldt: fit de herfst in, conditie en spierkracht weer opbouwen en de kleding mag nét even wat ruimer zitten. Dat zijn geen onhaalbare eisen, als we de informatie van Fitchannel mogen geloven. Vanaf nu delen we elke week onze vorderingen, ervaringen en lekkere recepten die je ook op Fitchannel vindt. Misschien klinkt het wat gek, maar we hebben echt zin in deze nieuwe, fitte lifestyle en zijn er klaar voor. En omdat je natuurlijk moet beginnen bij de basis, shopten we fijne, duurzaam geproduceerde en heel mooie outfits bij Yoga-specials.nl en Re-bornsports.com. Zó verliep onze eerste week, waarbij we beiden tijdens onze vakanties alvast een beetje rondkeken en wat verschillende sessies probeerden:

'Ik werd afgemat door Carlos Lens'
Dat zei Petra nadat ze een work-out van Carlos had gevolgd. Hahaha, dat was dus best even pittig. Maar hóe lekker, die spierpijn de volgende dag. Dat voldane gevoel. Petra: 'Ik wist dat mijn conditie achteruit was gegaan, maar tijdens deze sessie werd ik echt even met mijn neus op de feiten gedrukt. Even uitproberen, dacht ik nog. Maar oh my... nu snap ik wat Linda de Mol bedoelt als ze zegt dat ze 'haar' Carlo haat :-). Maar ik ga doorpakken en ga volgende week weer. Ik heb ook nog een lesje 'Groove' gedaan: lekker dansen, samen met mijn elfjarige dochter. Dat was heel leuk, minder intensief maar vooral gewoon heel lekker in beweging zijn.'

'Zelfs de zonnegroet vind ik al lastig'
Dat dacht ik - Natascha - toen ik de introlessen volgde van yogadocente Myrna van Kemenade. Ik ben een vakantie-yogaër. Oftewel: ik doe het vrijwel nooit, behalve als ik op vakantie ben en ineens ergens op een strand of cool dakterras een sessie kan volgen. Altijd ad-hoc, dus. En altijd vind ik het zwaar, pijnlijk en bak ik er niet veel van. Totdat een docente zei dat ik gewoon regelmaat moet gaan aanbrengen. Want ja: het blijft een kwestie van trainen en gewenning. Myrna legt heel rustig en duidelijk de basis uit. Perfect voor starters zoals ik. De eerste sessies waren erg fijn. In the pocket! Nu doorpakken. Volgende week meer.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)