Mooi shoppen bij Amnesty International

Handig en vrolijk: de Doppers
Handig en vrolijk: de Doppers

Een tijdje geleden ontvingen we bij Flavourites bericht van Amnesty International: of we een plekje op de website hadden voor hun webshop. Ja, natuurlijk hadden wij dat! Mooi om te zien dat een goed doel-organisatie als Amnesty International ook via producten hun boodschap - aandacht voor mensenrechten - vertelt. Goed idee dus om vandaag eens een aantal mooie producten mét een mooie achterliggende boodschap in the spotlights te zetten. Here we go!

Heb je gezien dat afgelopen weekend de uitvinding van Nederlander Boyan Slat te water is gelaten, waarmee de plastic soep hopelijk wordt verminderd? Sinds al die foto's van vissen tussen het plastic, watervogels met plastic in hun buik en visioenen van miljarden kleine stukjes plastic in ons eten probeer ik mijn plastic consumptie drastisch te verminderen. Een heel gemakkelijke: geen waterflesjes meer. Daarom zijn die Doppers ook zo fijn. Leuk in al die kleuren en van het dekseltje maak je in een handomdraai (letterlijk!) een glaasje. Amnesty maakte ze met eigen logo. Laat je dubbel zien waarvoor je staat! De Doppers kosten € 12,50.

Dat ruikt zalig
Dat ruikt zalig

Etentje? Verjaardag? Wil je iets leuks meenemen maar vind je een fles wijn of bos bloemen net iets te afgezaagd? De kaarsentijd kom er weer aan. Deze van Amnesty zijn prachtig. Voorzien van een lieve quote, dat valt altijd in de smaak. Het witte kaarsje is duurzaam geproduceerd van soja in mijn favoriete geur: fresh cotton. Ik houd omtzettend van die frisse, 'schone' geur. Het kaarsje zit in een hippe kartonnen verpakking. Helemaal eco en extra leuk om te geven (of om te krijgen!). Het kaarsje kost € 7,95.

Ook leuk als cadeau
Ook leuk als cadeau

Hij is er overigens ook in een groter formaat en in andere geuren en kleuren voor € 12,50.

Hip ingeblikt
Hip ingeblikt

Ook leuk zijn deze kaarsjes in een blik. Ook duurzaam geproduceerd van soja en bedrukt met mooie teksten als 'Keep the Light', 'Freedom' en 'Thinking of you'. Prachtig, hè. Zeker als je weet dat je met je aankoop Amnesty ondersteunt in hun werk. De blikkaarsen kosten € 9,95.

Deze armbandjes van Beads for Life in Nepal die Amnesty verkoopt zijn ook altijd leuk om te geven. Voordeel: ze passen door de brievenbus! 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)