Minimalistisch design in de badkamer: hoe minder meer kan zijn

Minimalistisch design in de badkamer: hoe minder meer kan zijn
Minimalistisch design in de badkamer: hoe minder meer kan zijn

Minimalisme is in opmars, op diverse terreinen maar zeker ook in het interieur. Het is een mooie strakke stijl die rustgevend en ruimtelijk werkt. Dit maakt deze stijl ook zeer geschikt voor in de badkamer. Omdat onze badkamers meestal niet zo groot zijn, is een designstijl die deze ruimte groter laat lijken een perfecte keuze. Wil jij ook weten hoe minder, meer kan zijn met een minimalistisch design in de badkamer, lees dan snel verder.

Kleine badkamer

De gemiddelde badkamer is vaak niet zo groot en daarom is het belangrijk goed met de beschikbare ruimte om te gaan. Door puur het noodzakelijke in deze ruimte te plaatsen, lijkt het ruimtelijker en straalt het ook meer rust uit. Een minimalistisch design is daarom geknipt voor de badkamer. In een minimalistische badkamer hoort een strakke vloer van grote tegels. Voeg de tegels in dezelfde kleur zodat er geen druk patroon ontstaat waardoor de ruimte kleiner kan lijken. Kies bij deze designstijl voor een moderne strakke vormgeving in een neutrale kleurstelling. Doe hiervoor inspiratie op bij een sanitairwinkel bij jou in de buurt. Populaire kleuren in het minimalisme zijn zwart, wit en grijs. Met deze contrasterende kleuren kun je veel variaties tot stand brengen. Hou je toch van kleur, dan werk je met gekleurde accessoires en kleurrijke badstoffen.

Minimalisme in de badkamer

Met neutrale kleuren en onzichtbare voegen lijkt de badkamer direct al ruimer. Kies daarnaast voor een glazen douchecabine. De glazen douchewanden zorgen voor een ruimtelijk effect en het weerkaatsen van licht. Kies voor een eenvoudig maar strak design en laat de vloer en wand doorlopen voor een vergrotend effect. Er is een ruime keuze in glazen douchecabines. In een kleine ruimte heb je de keuze uit glazen cabines met een deur, in een grotere badkamer is een ruime glazen inloopdouche een optie om te overwegen. Een minimalistische badkamer vraagt om een stijlvol design en een opvallend detail. Een mooi bad lijkt hiervoor de aangewezen blikvanger. Kies daarom eens voor een minimalistisch vrijstaand design bad of plaats een bad met maar een zijde aan de muur zodat het meer opvalt. Maak ruimte door onnodige dingen weg te laten.

Een rustige uitstraling

Kies voor grote tegels of beton ciré en zo min mogelijk voegen en details om zoveel mogelijk een geheel te creëren. Ga voor zwarte, messing, koper of chroom in een matte uitvoering voor de kranen en accessoires. Combineer natuurlijke materialen zoals hout, beton en natuursteen en kies voor ruimtebesparende opties. Kies voor een zwevend badmeubel zodat de vloer zichtbaar blijft waardoor het ruimer oogt. Maak grote eenkleurige vlakken met duidelijke contrasten. Kies voor rechte lijnen en eenvoudige strakke vormen.

Minder is meer

Plaats zo min mogelijk voorwerpen en spullen in de badkamer. Hang of zet geen overbodige meubels of kasten in de badkamer en ruim alle spullen zo veel mogelijk op. Dat wil zeggen geen stapels handdoeken en bergen met verzorgingsproducten. Breng liever een klein meubel aan onder de wastafel en berg alle prullaria daarin op zodat ze uit het zicht staan. Een minimalistische badkamer is netjes en schoon. Breng alleen noodzakelijke maar stijlvolle accessoires aan. Ook zonder al te veel poespas is een minimalistische badkamer geen saaie badkamer. Juist door een beperkt aantal mooie dingen te accentueren krijg je een maximaal effect. Kies een grote spiegel die het daglicht weerkaatst.

Het minimale in jouw badkamer

Om de beperkte ruimte in je badkamer het beste tot zijn recht te laten komen is een badkamer in een minimalistisch design een perfecte keuze. Schep ruimte door onnodige dingen weg te laten en de juiste kleuren en materialen te gebruiken. Minder kan ook meer zijn, dit gaat zeker op voor de badkamer.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)