Met liefde gemaakt. Voor jou!

Mooi pandje, mooie producten, mooi concept!
Mooi pandje, mooie producten, mooi concept!

Ik heb niet zoveel met plastic fantastic en massaproductie uit China. Less is more, vind ik. Maar áls ik iets koop, wil ik wel dat het goed én goed gemaakt is. Juist daarom word ik altijd zo blij van het ontdekken van nieuwe adresjes waar dit credo geldt. Ik kan echt blij worden van mooie initiatieven waarbij er alleen maar winnaars zijn! Dat had ik dus ook toen ik Sûr-Atelier.nl ontdekte. Dit is een mooi concept joh. Sûr Atelier is een sociale onderneming waar Nieuwe Nederlanders (vluchtelingen met een Nederlandse status) kleding en woonaccessoires maken. Met liefde. Zij een prachtige baan, jij een prachtig product!

Moet je dit pandje eens zien. Daar kan ik echt van dromen: zo'n heel mooi pand, een fijne ruimte, waar mooie dingen gemaakt worden. Laatst was ik in Londen waar ik struikelde over dit soort boetiekjes. Maar we hebben ze ook in ons eigen land hoor! Sûr Atelier heeft zo'n snoepje van een pand in de Haarlemse binnenstad. Hier worden de mooiste dingen met de hand gemaakt én verkocht. Nieuwe Nederlanders zitten achter de naaimachine, vrijwilligers lopen er in en uit, rondsnuffelend shoppend publiek loopt er nieuwsgierig rond. Wát een leuk bedrijf.

Meeten en greeten bij Sûr Atelier
Meeten en greeten bij Sûr Atelier

Ik zag er mooie jurkjes. Stoere schorten en leuke tasjes. Alles, maar dan ook alles tot in de puntjes gemaakt. Wat ik zo geweldig vind aan dit soort concepten? Dat je direct ziet wie de maker van jouw nieuwe aanwinst is. Dat geeft zo'n product zoveel meer waarde. En als je dan nog weet dat de mensen die dit allemaal maken hierdoor een veel fijner bestaan kunnen leiden, ben ik helemáál om.

Aan het werk!
Aan het werk!

Extra pluspunt van Sûr Atelier: alles is zoveel mogelijk gemaakt van biologische stoffen. Naast aandacht voor de mens speelt aandacht voor het milieu hier dus ook een grote rol.

Vakkundig en met liefde gemaakt
Vakkundig en met liefde gemaakt

Wat ook leuk is: in het atelier worden ook producten voor andere labels gemaakt. Dus mocht je een eigen label hebben en nog op zoek zijn naar een goed, vakkundig en van alle kanten mooi atelier... Tipje, tipje!

Alles is mooi!
Alles is mooi!

Ik zou zeggen: haast je naar Haarlem om even een bezoekje te brengen aan dit bijzondere winkelconcept. En ben je de komende tijd niet in Haarlem? Dan kijk (en shop!) je gewoon online! Ik weet niet hoe het met jou zit, maar Sûr Atelier staat nu al hoog in mijn favorietenlijst. Spread the word!

reacties op dit blog (1)

22 mei 2018
Liesbeth Versluis
Hoi Natascha Sûr Atelier wat een goeie vondst en dan ook nog een waardevol winkelconcept het kan niet op! Flavourites 👍🏼 Groeten vanaf de waterkant Liesbeth
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)