Met kintsugi brengen scherven wél geluk!

Zelf aan de slag met kintsugi
Zelf aan de slag met kintsugi

Ooit gehoord van de Japanse term 'kintsugi'? Dit is een filosofie die de schoonheid van imperfecties laat zien. Denk bijvoorbeeld aan alles wat je meemaakt in je leven. Dit maakt je tot wie je bent. 

Hier dacht ik aan toen ik laatst een van mijn favoriete vaasjes van de piano zwiepte. Kléng. Stukje eraf. Weggooien zou zonde zijn. Had ik niet eens eerder iets gezien over bijzondere goud- of zilverlijm om scherven mee te plakken?

Mooier dan ooit. Beeld: Humade
Mooier dan ooit. Beeld: Humade

Ja, dus. Maison KOOS verkoopt deze DIY-pakketjes van Humade. Kintsugi-pakketjes, in goud of zilver. Hiermee repareer je je gebroken keramiek. Idee erachter: het wordt mooier dan ooit. Het krijgt karakter. Getekend door het leven, en daarom extra bijzonder. Ik ga mijn vaasje dus plakken met kintsugi goudlijm (en zal hiervan een update posten).

Prachtig, toch? Beeld: Humade
Prachtig, toch? Beeld: Humade

Maar nog even over dat kintsugi, hè. Interessant is het, zeker in een tijd waarin body positivity er mag zijn, inclusiviteit een must is en imperfectie het nieuwe perfectionisme is. Ik verheug me nu al op mijn nieuwe 'oude' vaas. Ik zal 'm meer dan ooit koesteren.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)