Met deze tips heb je straks een geweldige zomertuin!

Pluktuin in een zakje!
Pluktuin in een zakje!

Al zin in de zomer? Wij wel. Het is nu de perfecte timing om je tuin alvast zomerkaar te maken, want wanneer je nu zaait, kun je over een paar maandjes volop genieten van je creatie. Lekker met je vingers de aarde in op een zonnige lentedag. Misschien ontwikkel je wel een nieuwe hobby. En het is helemaal niet moeilijk, vooral niet met de volgende tips!

In sommige gevallen hoef je niet eens je handen vuil te maken. Je gooit deze zaaibommetjes van Bloompost.nl namelijk zo je tuin in. Na het zaaien is het alleen nog maar wachten op een regenbui (of een gieter water), en de saaie plekjes in je tuin komen weer tot leven.

Kleurrijke zaaibommetjes van Bloompost
Kleurrijke zaaibommetjes van Bloompost

Kun je bijna net zo'n mooie pluktuin creëren als die van Doityourselves.nl. Daar kun je vanaf half juni weer terecht voor prachtige boeketten die je zelf kunt samenstellen, maar je vindt er ook het zogenaamde pluktuin in een zakje. In deze kaarten vind je verschillende zaden van allemaal kleurrijke bloemen. Leuk toch!

Zo geef je je planten water in stijl
Zo geef je je planten water in stijl

De gieter waar ik het net al over had, die is natuurlijk onmisbaar tijdens het tuinieren. Want behalve een beetje zon en warmte hebben je zaadjes vooral héél veel water nodig om uit te groeien tot vrolijke veldbloemen of heerlijke kruiden. Deze van Hay is echt een beauty. Zowel voor de tuin als gewoon voor de plantjes binnen! En in de tuin kun je niet zonder een tuinslang. Nu kún je kiezen voor een standaard groene, oranje of gele. Maar waarom wél stylish meubels en accessoires kopen, en geen aandacht besteden aan je tuinslang? Dus kies gewoon deze super stoere zwarte tuinslang

Eetbare bloemen om zelf te zaaien en een handig boek over moestuinieren
Eetbare bloemen om zelf te zaaien en een handig boek over moestuinieren

Laatst schreef Flavourites' Madelief al een tof blog over eetbare bloemen. Wil je niet het risico lopen dat je giftige bloemen op je zomerse cocktail prikt? Bij Dille & Kamille vind je deze zakjes met biologische eetbare bloemen. Hartstikke leuk - én lekker! En veilig. Meer leren over lekkers uit je eigen tuin? Shop dan meteen dit leuke boek over moestuinieren in potten en kistjes. En echt - ook jij kunt het, want het is gemakkelijker dan je denkt. Bovendien... je zelf gekweekte eten opeten is veel leuker dan het bij de Appie te halen, toch?

Mooi formaatje kas. past in elke tuin, op je balkon of terras!
Mooi formaatje kas. past in elke tuin, op je balkon of terras!

't Staat natuurlijk hartstikke profi, zo'n heuse tuinkas in je tuin. Ze zijn er in veel soorten, maten en prijsklassen. Wordt zo'n complete tuinkas waar je bijna in kunt wonen je iets te gortig, maar kun je met een kleine kweekbak niet goed uit de voeten? Dan is zo'n tuinkas in formaatje kast zoals deze patio kas is een mooi tussenformaatje. Gemaakt van gecertificeerd hout, en hij beschermt jouw jonge plantjes tegen nachtvorst, ongedierte, wind, hagel en andere ellende. Kun je al lekker vroeg in het jaar je groene vingers zwart maken!

Met deze invulboekjes krijg je het beste resultaat
Met deze invulboekjes krijg je het beste resultaat

Wanneer je pluktuin een feit is, kun je er ook nog voor kiezen om al je waarnemingen in je tuin bij te houden. Gebruik daar dit dagboek van Invulboekjes.nl voor. Vind je ook nog extra informatie over het kiezen van goede planten en het lokken van verschillende dieren. Zolang ze zich maar gedragen, zullen we maar zeggen. En als je ervoor kiest om ook groenten en fruit te planten, dan kun je dat mooi bijhouden in deze moestuin planner. Vul de handige to do-lijsten aan met wat er maand na maand in jouw tuin moet gebeuren en maak een plan van waar je welke groenten, fruit of kruiden wilt zetten. Houd voor alle planten bij welke je gekozen hebt, waar je ze hebt gekocht en hoeveel je er geplant of gezaaid hebt. Maak ten slotte aantekeningen over bijvoorbeeld de verzorging. Zo bereik je keer op keer het beste resultaat!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)