Met deze tips creëer je de ideale zomertuin

Met deze tips creëer je de ideale zomertuin
Met deze tips creëer je de ideale zomertuin

De zomer is aangebroken en dat betekent dat we de komende tijd extra veel gaan genieten van onze tuin of het balkon. Heerlijk de hele dag buiten zitten en genieten van zwoele zomeravonden op je terras. Het liefst nodig je elke dag je hele vrienden- en familiekring uit om te barbecuen en te kletsen met een glas wijn in de hand. Met onderstaande tips creëer je de perfecte zomertuin waar je de rest van het jaar ook nog van kunt genieten.

 

 

Lekker loungen
Het enige dat je op een warme zomerdag wilt doen, is hangen in de tuin. Daarvoor heb je natuurlijk fijn tuinmeubilair nodig, waar je lekker op kunt loungen maar dat ook leuk is voor het oog. Bij Weltevree kun je terecht voor de leukste, originele tuinmeubelen die ook nog eens duurzaam worden geproduceerd. Ze kunnen niet alleen in de zomer, maar ook de rest van het jaar gewoon buiten staan en kunnen dus tegen een stootje. 

Een bloemenfestijn
Zeg je zomer, dan zeg je kleurrijke bloemen. Wil jij je tuin helemaal zomerproof maken? Dan kun je het beste kiezen voor allerlei verschillende soorten gekleurde bloemen. Alsof je in een mooie bloemenveld woont en dat dan elke dag. Je kunt ervoor kiezen om meerdere kleuren door of naast elkaar te planten voor een bont en kleurrijk geheel. Houd je het liever iets rustiger, kies dan voor bijvoorbeeld twee verschillende kleuren voor wat meer overzicht en eenheid . 

Veel groen
Naast veel kleurrijke bloemen mag ook het groen in een zomertuin niet ontbreken. Wissel verschillende plant- en boomsoorten met elkaar af voor een speels effect. Ook een stukje gras mag niet ontbreken, hier kunnen de kids lekker spelen of geniet lekker van de zon op je handdoekje. Met hoge siergrassen of bamboe geef je de tuin nog een exotisch tintje en kun je heerlijk wegdromen bij het geruis van de wind die er doorheen waait.

Kruidentuin voor de lekkerste geuren
Iets dat ook echt niet mag ontbreken in jouw zomerse tuin is een kruidentuintje. Veel kruiden soorten kunnen goed tegen de hitte, maar ook tegen kou en zijn dus geschikt om hele jaar door te groeien. Bovendien zorgt het voor een heerlijke combinatie aan geuren in de tuin waar je elke dag weer opnieuw van kunt genieten. Het allerleukste aan een kruidentuin is natuurlijk dat je er ook daadwerkelijk gebruik van kunt maken. Heerlijke rozemarijn of tijm om je gerechten mee te kruiden, puurder kan het niet.

Maak meerdere knusse zithoekjes
Creëer meerdere zithoekjes zodat iedereen van je gezin zich even terug kan trekken. Ook is het prettig om plekjes met zon en schaduw af te wisselen. Natuurlijk hangt het van de grootte van je tuin af of dit tot de mogelijkheden behoort. Door slim om te gaan met de ruimte, kan je tuin veel groter voelen dat hij daadwerkelijk is. Met leuke sfeerverlichting maak je van elke hoekje een knusse plek, ook wanneer het donker wordt.

Zorg voor schaduw
De Nederlandse zomers kunnen wel eens tegenvallen, met veel regen en bewolking. Toch bereiken we ook hier in het voorjaar en de zomer zeker wel hoge temperaturen en kunnen we genieten van veel zon. Wanneer het in de zomer zo heet wordt dat het niet meer aangenaam is dan is het geen overbodige luxe om schaduw in je tuin te creëren. Met een overkapping in de tuin kun je ontsnappen aan de zon en toch lekker buiten zitten. Bovendien heb je aan een overkapping niet alleen plezier in de zomer, maar ook de rest van het jaar. In de winter kun je namelijk met een heater of vuurkorf om je warm te houden ook nog prima buiten zitten. Ook kun je kiezen voor een mooie pergola overgroeid met bijvoorbeeld blauwe druiven voor een heerlijke natuurlijk schaduwplek. 

Buiten koken
Wat is nou lekkerder dan de geur van de barbecue die je tegemoet komt? Een echte must in je zomertuin is dan ook een barbecue. Het hoeft zeker niet elke avond een heel uitgebreid eetfestijn te worden, maar je kunt ook gewoon je stukje vlees, vis of groente klaarmaken op de barbecue en daarnaast een snelle salade serveren. Wil je nog een stapje verder gaan, dan heb je ook de mogelijkheid om een buitenkeuken te plaatsen met een echte kookplaat en stromend water. Zo kun je heel eenvoudig, zodra het weer het toelaat, iedere avond samen met je vrienden of gezin lekker buiten koken. 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)