Meet the maker: Mariska van HEE Goodies

Meet the maker: Mariska van HEE Goodies
Meet the maker: Mariska van HEE Goodies

Wij worden altijd zo geïnspireerd door makers, mensen die ergens heel goed in zijn en vol passie aan het werk zijn en de leukste, mooiste, handigste, gekste producten maken. Mariska Kalma van HEE Goodies is zo iemand. We stellen je graag aan haar voor.

Grafisch vormgever, illustrator en webshopeigenaar

Ik ben Mariska, 37 jaar, moeder van 2 dochters en getrouwd met fotograaf Joas. Sinds 2008 ben ik als zelfstandig grafisch vormgever en illustrator begonnen in mijn eigen bedrijf. Een aantal jaar geleden ben ik begonnen met HEE Goodies en inmiddels zit daar de meeste tijd in. De webshop groeit en daardoor werk ik steeds minder aan opdrachten voor anderen. Mijn man hielp me eerst alleen met de fotografie, maar hij doet inmiddels ook steeds meer voor HEE Goodies.

Mooie abstracte posters
Mooie abstracte posters

Eigenzinnig en creatief

Ik ben begonnen met HEE Goodies omdat ik de behoefte had om iets helemaal naar eigen inzicht te maken, iets waar ik eind zeggenschap over had en waar ik mijn creatieve ei helemaal ik kwijt kon. Zo ontwerp en illustreer ik alles zelf en doe ik ook de styling van de sfeerfoto’s. Ik kan niet zo goed stilzitten en zoek altijd weer naar nieuwe uitdagingen in mijn werk. Een webshop en merk opbouwen brengt veel afwisseling met zich mee en juist dat vind ik ook zo leuk. Als ik elke dag alleen maar moet ontwerpen ga ik me vervelen. Nu is dit één onderdeel van het werk en dat past veel beter bij mij.

Vrolijke én handige  weekplanner
Vrolijke én handige weekplanner

Interieurtrends en vintage Barbies

Wanneer ik een nieuw product ontwikkel doe ik uiteraard marktonderzoek, maar ik kijk ook naar wat ik zelf leuk vind. Ik vraag me dan af: waar hebben mensen behoefte aan, hoe kan dit product mensen helpen in hun dagelijks leven en past het bij de rest van de producten? Qua uitstraling gaat de rest eigenlijk vanzelf. Ik ben altijd bezig met de laatste (interieur)trends, ik ben gek op typografie en het maken van illustraties. Ik kan uren scrollen op Pinterest en Instagram. Ook haal ik veel inspiratie uit vintage speelgoed verpakkingen. In mijn vrije tijd verzamel ik dan ook Barbies en andere tienerpoppen.

Je vindt bij HEE Goodies ook leuke kaartensets
Je vindt bij HEE Goodies ook leuke kaartensets

Signature blijmakers

Als ik zou moeten zeggen wat typische HEE Goodies is, dan is dat denk ik toch wel mijn handschrift als vormgever en illustrator, je ziet het overal wel in terug. En dat in combinatie met een praktisch product dat je ook echt helpt in het dagelijks leven. Of gewoon iets super schattigs of vrolijks. Naast de praktische kant hoop ik het leven met bijvoorbeeld mijn stationery producten gewoon een beetje mooier te maken.

Van kawaii wordt iedereen blij!
Van kawaii wordt iedereen blij!

Kawaii!

Natuurlijk springen er voor mij een aantal producten uit. Mijn persoonlijke favoriet is echter niet één product, maar een productlijn, en dat is dan toch wel de Kawaii cute collectie. Ik ben ook heel trots op de Budgetplanner die ik vorig jaar heb ontwikkeld. Als ik dan in reviews van klanten lees dat het product ze echt helpt, dan wordt ik daar heel blij van. 

HEE Goodies budgetplanner
HEE Goodies budgetplanner

Nog meer HEE Goodies

Mijn toekomstplannen beginnen met meer werkzaamheden uit handen te geven en meer te automatiseren zodat ik weer ruimte krijg om nieuwe producten te ontwikkelen. In de nabije toekomst hoop ik een collectie te ontwikkelen met schattige sprookjesfiguren zoals unicorns en zeemeerminnen. En in de verdere toekomst droom ik ervan puzzels te ontwikkelen voor volwassenen (met 1000 stukjes). Maar ook kleine spelletjes voor kinderen zoals memory en kwartet lijkt me een leuke toevoeging. Een eigen winkel komt er denk ik niet, maar hopelijk komen onze producten de komende jaren wel in een hoop winkels in Nederland en België te liggen. 

Ook van HEE Goodies: tuinposters
Ook van HEE Goodies: tuinposters

Ook enthousiast geworden? Bekijk dan alle posters, planners, kaarten, invulboeken en nog veel meer moois van Mariska op HEE Goodies.

Puzzels, spelletjes, nieuwe stationery. Mariska heeft nog genoeg ideeën voor de toekomst!
Puzzels, spelletjes, nieuwe stationery. Mariska heeft nog genoeg ideeën voor de toekomst!

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)