Lindform vazen: wat een plaatjes

Wat een mooie, ambachtelijke collectie
Wat een mooie, ambachtelijke collectie

Maartje van Living Stories dook in het verhaal achter de prachtige Lindform vazen. De moeite van het lezen waard, want wát een huzarenstukjes zijn dit! Maartje: "Al jarenlang bezoek ik als inkoper woonbeurzen in binnen- en buitenland, op zoek naar nieuwe merken, innovatieve producten en vernieuwende materialen. Ik scan de massa van woonaccessoires en textiel in de hoop iets bijzonders te treffen. Ik moet je zeggen dat dit best lastig is, want je ziet vaak door de bomen het bijzondere bos niet meer. Maar soms… soms loop je tegen iets aan waar je even stopt, en je afvraagt waaróm je stopt. Je neemt een kaartje mee, maakt eventueel een praatje en loopt vervolgens weer verder. Pas later, wanneer je weer thuis bent en alles wat je gezien hebt de revue hebt laten passeren, blijken er één of twee producten echt indruk te hebben gemaakt. Dan weet ik: dit is iets bijzonders, iets waar ik iets mee wil."

Waarde zit niet alleen in de prijs
Zo kwam ik onlangs de unieke vazen van Lindform tegen. In eerste instantie vond ik het product prachtig, maar wel erg kostbaar. Vaak schrikt de prijs af en dat is soms heel onterecht. Wanneer je gaat vergelijken op kwaliteit, design, en dieper in het verhaal duikt, kom je erachter dat het product de prijs waard is. Het is net als kunst, waarom is het ene schilderij duurder dan het andere? Dit heeft naast ‘gevoel’ vaak te maken met een diepere betekenis of achtergrond. Juist deze details brengen veel waarde met zich mee. Sommige producten verdienen de prijs omdat ze uniek zijn en geen massaproduct. Deze producten verdienen een podium in je huis. Het zijn producten die nooit vervelen en gaan een leven lang mee. Zo ook de vazen van Lindform. Geen wonder dat ze te vinden zijn in exclusieve winkels, hotels en restaurants in Noord-Europa en Europa. Bekijk het korte en indrukwekkende filmpje over de maker en het productie proces van deze prachtige vazen.

Los of samen: Lindform vazen zijn verzamelobjecten
Los of samen: Lindform vazen zijn verzamelobjecten

Collectie Lindform vazen
De ontwerpen, modellen en kleuren die Lindform voor hun collectie heeft bedacht, zijn gekozen om harmonie te creëren in een ruimte. Ook fungeren ze als een interessante blikvanger in huis. De collectie Lindform vazen bestaat uit grote objecten, maar ook uit kleine mini vaasjes die prachtig met elkaar te combineren zijn. Het leuke van deze vaasjes is dat je ze echt overal kunt neerzetten. Bijvoorbeeld als los object, of met een leuk takje of een bloem erin. De collectie is eigenlijk een soort van verzamelcollectie, hoe meer je er hebt, hoe leuker het staat.  

Ook zonder bloem erin zijn de vaasjes prachtig
Ook zonder bloem erin zijn de vaasjes prachtig

Het verhaal van Lindform
Lindform is een Zweeds familiebedrijf dat in 2007 op kleine schaal is gestart. De vazen worden met de hand gemaakt en in samenwerking met Lindform geproduceerd in Thailand, door een familiebedrijf met 40 jaar ervaring in keramiekproductie. De klei is zelfgewonnen en deze porseleinklei is loodvrij.  De inspiratie voor deze mooie vazencollectie haalt Lindform uit de Scandinavische natuur. Alle vaasjes samen vormen een prachtig kiezelstrand maar ook elk vaasje afzonderlijk is van een mooie eenvoud, met óf zonder bloem! De collectie bevat ook invloeden uit de Japanse minimalistische designtaal, een stijl die goed aansluit bij het Scandinavische design. Elk product is uniek en daarom een perfect Living Stories item. 

Lindform vazen: wat een plaatjes
Lindform vazen: wat een plaatjes

Benieuwd naar de vazen van Lindform?
Bij Living Stories hebben wij een kleine start gemaakt met de grotere objecten uit de collectie. Dit omdat je hier een echt statement mee kunt maken in huis. Je bent verzekerd van een blijvende accessoire. Hopelijk slaat de collectie aan waardoor wij onze collectie kunnen gaan uitbreiden. We zouden graag ook de kleinere vaasjes van Linform in de collectie willen opnemen. Deze vaasjes zijn op verzoek te verkrijgen en kun je hier bekijken.

Dit blog verscheen eerder op de website van Living-Stories.nl.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)