Lichtbeurs: exclusieve lampen die net even anders-dan-anders zijn

Supergave lampen
Supergave lampen

Een van de lastigste items om te kiezen voor in het interieur vind ik verlichting. Het moet er tof uitzien, mag best een eye-catcher zijn, maar het moet ook echt functioneel zijn. En tja - je moet 't samen eens zijn. Echt niet gemakkelijk. Ben je op zoek naar bijzondere verlichting voor in je huis? Dan moet je de webshop Lichtbeurs.nl echt even bekijken. Wat een gaaf concept!

Laatst was een vriendin op zoek naar iets specifieks. Ze woont in zo'n hoge nieuwbouwwoning met vide, en zicht daarvoor een geschikte lamp. Ik weet dat ze heel lang op zoek is geweest, en uiteindelijk een te gekke lamp heeft gekocht. Ze had even bij Lichtbeurs moeten kijken: een bijzonder concept waar je echt beel bijzondere lampen vindt. Lichtbeurs is van ontwerper Jesse van den Berg. Zijn ondernemersverhaal is zo gaaf: zijn vader was apotheker en had een aantal oude apothekersflessen verzameld. Jesse - een out-of-thebox-denker - zag grootse kansen voor de apothekersflessen. Hij vroeg zijn vader om een exemplaar, en maakte er een lamp van. Súpertof. Van 't een kwam het ander en al snel maakte Jesse veel meer lampen van oude apothekersflessen. Sukha, ja die mooie winkel in Amsterdam, deed meteen een bestelling en kocht twaalf lampen in. En zo werden de bijzondere lampen een regelrechte hit.

Stel je eigen videlamp samen
Stel je eigen videlamp samen

Videlampen

Inmiddels heeft Jesse zich ook gericht op eettafellampen en videlampen. De eettafellampen hebben echt een tof design. Er is verlichting met (grote of kleine) globelampen, of met titan lampenkappen. Echt supertof, en helemaal passend bij de woontrends 2024. We schreven namelijk al eerder dat chromen accessoires dit jaar helemaal hot zijn. Daar passen deze lampen dus perfect bij! De lampen van Lichtbeurs zijn echte statement-lampen. En omdat ze natyurlijk perfect bij jouw woonsituatie moeten passen, kun je ze aanpassen naar jouw wensen. Een lampje meer of minder? Iets ander armatuur? Vraag het Jesse, en hij maakt het voor je. En dan de videlampen. Best veel huizen hebben een heel hoge hal, of een vide. Dan is het echt geweldig om een opvallende lamp te hebben. wat ik wel belangrijk is: hoe opvallend de lamp ook, hij moet wel sfeervol, subtiel licht kunnen geven. Daar heeft Jesse aan gedacht, want de lampen staan garant voor een subtiel licht als je wilt en lekker veel licht wanneer het nodig is. De videlampen zijn - net als alle andere lampen - met de hand gemaakt en zorgen voor de nodige 'oh's en 'ah's' als je ze ziet. Deze lampen ziet niemand over het hoofd! Neem deze lamp 'Pulsar'. je kunt 'm zelf naar weigen wens samenstellen en je eigen kleur snoer, fitting of type lamp kiezen. Dat geldt trouwens ook voor de andere lampen, waardoor je altijd een lamp hebt die perfect past bij jouw interieur.

Zo tof: een lamp van laboratoriumglas
Zo tof: een lamp van laboratoriumglas

Lab lampen

En deze eye-catchers verdienen het toch ook om nog even te zien: de lampen van laboratoriumglas (zowel in staand model als in hangend model). Hier begon het hele Lichtbeurs-gebeuren mee, en Jesse krijgt het keer op keer voor elkaar om uniek laboratoriumglas op te duiken en hier weer bijzondere lampen van te maken. Kleine lampjes voor op het bureau of grotere voor als ze extra mogen opvallen: maar altijd bijzonder. Echt supergaaf. Leuk trouwens dat Jesse ook erbij schrijft wat voor soort laboratoriumglas hij voor zijn ontwerpen heeft gebruikt. Zo'n lamp is niet alleen een statement als je 'm aan hebt, maar ook als hij niet brandt. En omdat de lampen allemaal uniek zijn, is het leuk om regelmatig even een kijkje te nemen in de shop!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)