Leuke sport om thuis te doen

We sporten lekker thuis!
We sporten lekker thuis!

Oef, we zijn na een feestelijk en copieus weekend wel weer toe aan wat meer beweging. En omdat het weer nou niet echt uitnodigt om buiten te sporten, hebben we een paar leuke activiteiten voor je die je binnen kunt doen.

We beginnen met de allerleukste binnensport en dat is volgens ons hoelahoepen. Het is allang niet meer iets wat alleen jonge kinderen doen. Het is super leuk en als je even een beetje oefent, hartstikke makkelijk. En niet te vergeten zorgt het voor een slanke taille, sterke buik- en bilspieren, een betere conditie en je wordt lekker soepel in je heupen. Je hebt alleen een beetje ruimte om je heen nodig en een hoepel, of course. Dat moet wel een stevige hoepel zijn, niet zo een uit de speelgoedwinkel. Zet een leuk muziekje aan of een leuke serie op tv, poosje linksom hoepelen, poosje rechtsom, draai al hoepelend een rondje. You go girl! Leuke tip: in januari kun je bij Robinhoop de Feelgood Hoelahoep Challenge doen. In 30 dagen leer je alle ins en outs van hoelahoepen en word je gestimuleerd om dagelijks te sporten. Je kunt bij Robin ook terecht voor goede hoepels.

Flavourites' Natascha kan het al!
Flavourites' Natascha kan het al!

Hoe lekker is dit: je stapt vanuit je bed op een yogamatje, doet een serie zonnegroetjes en geeft daarmee een kickstart aan je dag! Zonnegroetjes zorgen namelijk voor een goede doorbloeding, je strekt je lichaam op een fijne manier en voelt je super energiek. Het lijkt wel of al je zintuigen hierna op scherp staan. Goed begin van de dag dus.
.
Ben je niet zo’n ochtendmens, dan kun je de zonnegroetjes natuurlijk ook op een ander moment van de dag doen, alleen of als onderdeel van je yoga workout. Zeker nu we zo veel thuis en binnen zijn en misschien niet aan de meest ergonomische werkplek zitten, is het ontzettend belangrijk om goed voor je lichaam en geest te zorgen. En hoewel yoga behoorlijk inspannend is, kan het ook heel ontspannen werken. Je kunt je workout afstemmen op je gevoel, je energielevel, de tijd die je hebt. En er zijn zat leuke trainingen of video’s die je kunt bekijken om je op weg te helpen of om je te stimuleren lekker bezig te blijven. Check hier bijvoorbeeld de online lessen die Aurora de Leeuw geeft. Namasté!

Zo vanuit je bed op je yogamat voor zonnegroetjes
Zo vanuit je bed op je yogamat voor zonnegroetjes

Als je regelmatig onze blogs leest, dan weet je dat we al een hele poos sporten via Fitchannel onder de bezielende leiding van Carlos Lens. Het concept is zo simpel maar o zo efficiënt: je kiest namelijk de sport die je op dat moment wilt doen, bepaalt je level en zet de training aan op je laptop of tv. Als je normaal gesproken houdt van groepslessen op de sportschool, is dit een veilig alternatief, want er zijn altijd een aantal mensen die met je mee sporten. Weliswaar op tv, maar toch. En ook als je juist niet graag naar de sportschool gaat, is sporten via Fitchannel een goed idee. De lessen zijn altijd beschikbaar, waar of wanneer je maar wilt. En je hebt altijd wel ergens een half uurtje vrij om lekker te zweten, bijvoorbeeld voor je werk of aan het einde van de middag, als manlief het avondeten klaarmaakt. Trek snel een leuke sportoutfit aan, kies je training en aan de slag!

Carlos en zijn Angels van Fitchannel slepen je door de training heen
Carlos en zijn Angels van Fitchannel slepen je door de training heen

Meer lezen? Lees hier onze andere sportieve blogs.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)