Leuke coronaproof dingen doen tijdens de herfst? 5 tips!

Herfstvakantie!
Herfstvakantie!

Voor de een is hij begonnen en voor de andere kijkt 'ie net om de hoek: de herfstvakantie! Een lekker (en welkom..) weekje vrij. Nu beleven we dit jaar de herfst(vakantie) heel anders dan normaal en met de nieuwe aankomende maatregelen waarschijnlijk al helemáál. Zit jij al met de handen in het haar? Geen zorgen, wij hebben vijf leuke coronaproof tips voor de herfstvakantie voor jou (en je kids)! 

De natuur in 
Hoe fijn is het om de wandelschoenen aan te trekken, de auto in te stappen en een stuk te rijden, en vervolgens heerlijk te wandelen in de natuur. Lekker uitwaaien met je kids en genieten van de mooie omgeving. Een super leuke combi van bewegen en ontdekken is de wandelroute in het Harderbos in Zeewolde, die ik ontdekte op kidsproof.nl. Deze vier kilometer lange speurtocht is speciaal voor kinderen: je loopt er onder andere over een wiebelbrug, een vlonderpad en steekt met een vlot het water over. Ook is er een uitkijktoren, waar je soms zelfs bevers vanaf kunt zien! Echt een avonturenbos!

Creatief keramiek met StipStijl-pakketten
Creatief keramiek met StipStijl-pakketten

DIY keramiek versieren
Als je het fijner vindt om binnen te blijven, maar wel iets wilt ondernemen heb ik iets voor je: de kant-en-klare DIY-pakketten van StipStijl! Het is zo leuk om zelf iets te maken en om er daarna ook nog plezier van te hebben! Zelfgemaakte items vind ik persoonlijk vaak twee keer zo leuk, omdat het veel meer vertelt en het je werk en creativiteit beloont. Met de DIY-pakketten van StipStijl maak je prachtige stippatronen op keramiek, wat een heel vrolijk resultaat geeft. Je kiest zelf je kleuren en patronen via de pakketten waardoor je helemaal de kans krijgt om je eigen stijl te ontdekken. Ideaal om samen met je kids te doen! Maar wees gewaarschuwd: stippen is verslavend!

Een super lekker en leuk ontbijt: bananenboekweitpannenkoekjes
Een super lekker en leuk ontbijt: bananenboekweitpannenkoekjes

Lekker koken
Op een regenachtige, gure herfstdag is er wat mij betreft niks fijners dan even tot rust komen en iets heerlijks bakken of koken. Lekker je hoofd leegmaken, je concentreren op de ingrediënten en naderhand (samen) genieten van wat je gebakken hebt. Als je kinderen hebt, is het natuurlijk ook super leuk om samen iets te bakken. Ik deel een superleuk recept dat je alleen, met je lief of met je kinderen kunt maken: gezonde bananenboekweitpannenkoekjes! Een stevig ontbijt voor twee of meer! 
Bananenboekweitpannenkoekjes
bereiding 30 minuten
Ingrediënten
90 g boekweitmeel
60 g patentbloem
1½ theelepel bakpoeder
mespunt zout
1 eetlepel gebroken lijnzaad
1 banaan
2 theelepels honing
180-200 ml melk
1 ei
roomboter, kokosvet of plantaardige olie om in te bakken
Ahornsiroop of vloeibare honing
Bereiding
Zeef het boekweitmeel en de bloem met het bakpoeder boven een beslagkom.
Meng het zout en lijnzaad erdoor.
Stamp of prak in een andere kom de banaan fijn en voeg hieraan de honing, melk en het ei toe.
Voeg al roerend het melkmengsel toe aan de bloem. Roer tot een glad beslag.
Bak in een koekenpan in een beetje boter, kokosvet of plantaardige olie kleine pannenkoekjes (ongeveer 3 per keer).
Serveer ze met de ahornsiroop of honing.
Tips
* Serveer er plakjes banaan bij met geroosterde geraspte kokos, honing of ahornsiroop.
* Of ook heerlijk: met wat dikke yoghurt en blauwe bessen, frambozen of aardbeien erbij.
* Bananen maak je mooi fijn met een vijzel, dat is eigenlijk handiger dan met een vork.
Wil jij je pannenkoekjes nou opvrolijken, luxer maken of meer kleur geven? Bekijk dan eens de website van MeringueSisters voor de leukste (en lekkerste) versieringen en zoetigheden!

Wat een geweldige welness-iglo!
Wat een geweldige welness-iglo!

Deze herfst even de drukte ontvluchten en je in de natuur laten onderdompelen in je eigen wereld? We kunnen het ons helemaal voorstellen... Afhankelijk natuurlijk wat kan qua corona-omstandigheden zijn dit twee heel leuke tips van Vipio.com, waar je overigens ge-wel-di-ge logeeradresjes vindt:
Verborgen tuin met complete wellness
Samen met je lief even alle drukte en stress ontvluchten? Reserveer dan een nachtje in deze welness-iglo. De iglo ligt achter een prachtige verbouwde kerk in een privé tuin. De iglo is van alle gemakken voorzien. Hier kun je je letterlijk en figuurlijk laten onderdompelen in de wereld van welness. De iglo en tuin beschikken namelijk over een jacuzzi, een sauna, een dompelbad, kleine zwembadje én een buitendouche. Wow! De prachtige privétuin is helemaal voor jullie alleen. In de woonkamer kun je onderuit zakken op een heerlijke sofa en lekker een film kijken. In het slaapvertrek is een groot tweepersoonsbed. Dat wordt op en top genieten!

Ook leuk: logeren in een pipowagen met jacuzzi
Ook leuk: logeren in een pipowagen met jacuzzi

Pipowagen met jacuzzi
Ook leuk: deze bijzondere pipowagen, die in de buurt van Enschede staat en tot de mooiste pipowagens van Nederland. De pipowagen is super-de-luxe ingericht en van alle gemakken voorzien. Relaxen doe je in je eigen privétuin. In de tuin staat ook een verwarmde en overdekte jacuzzi, deze kun je het hele jaar gebruiken. Je stapt vanuit je pipowagen zo in de jacuzzi. Ook leuk: 's avonds is de tuin romantisch verlicht. Een super leuke overnachting als je even helemaal wil ontspannen!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)