3 redenen om te investeren in goud en zilver

3 redenen om te investeren in goud en zilver
3 redenen om te investeren in goud en zilver

Het kopen van gouden of zilveren munten is een slimme zet. Deze investeringen bieden verschillende voordelen. Maar waarom zou je nu juist in goud of zilver investeren? Er zijn tal van redenen, maar de drie belangrijkste zijn: de stabiele waarde, de eenvoudige omzetting naar contant geld, en de mogelijkheid om het als erfstuk door te geven. Allereerst is investeren in goud en zilver veilig omdat deze edelmetalen hun waarde goed behouden, in tegenstelling tot geld, dat door inflatie kan verminderen. Ten tweede kun je deze investeringen relatief makkelijk liquideren, veel eenvoudiger dan bijvoorbeeld vastgoed. Ten slotte is het een investering die je kunt doorgeven aan volgende generaties, een traditie die veel families voortzetten. Er zijn natuurlijk nog meer redenen om in goud en zilver te investeren, maar deze drie vormen de kern van de voordelen.

Consistente hoge waarde

Geld is slechts één vorm van valuta en kan enorm fluctueren afhankelijk van de wereldwijde economische situatie. De waarde van geld kan elk moment veranderen en tijdens nationale of mondiale crises kan deze waarde snel dalen. Op dat moment kan je vermogen aantast worden ongeacht het saldo op je spaarrekening. Dit probleem heb je niet met investeringen in goud of zilver. Deze edelmetalen zijn uniek omdat ze intrinsieke waarde bezitten die ze onderscheidt van papiergeld. Je kunt dus goud kopen met een deel van je vermogen en jezelf zo beschermen.

Gemakkelijke conversie naar geld

Goud en zilver zijn veel makkelijker en sneller te verkopen dan andere beleggingen. Je kunt deze edelmetalen vrijwel overal ter wereld snel omzetten in geld. Het mooie is dat de marktprijs over het algemeen niet sterk beïnvloed wordt door het aantal mensen dat hun goud of zilver verkoopt. Dit betekent dat je niet lang hoeft te wachten om geld uit je beleggingen te halen. Als je snel geld nodig hebt, kun je jouw goud of zilver eenvoudig verkopen bij een plaatselijke juwelier of muntenhandelaar. Weet wel dat er verkoopkosten verbonden zijn aan het omwisselen van goud en zilver, maar dat is goed te overzien. Het is dus een goed idee om de markt goed in de gaten te houden en te verkopen op een moment dat de prijzen gunstig zijn. Een beetje onderzoek doen dus!

Grote aanwinst voor erfenis

Goud en zilver zijn uitstekende erfenissen voor je kinderen en kleinkinderen omdat ze niet gevoelig zijn voor inflatie of economische recessies. Deze edelmetalen hebben al duizenden jaren hun waarde behouden en zullen dat naar verwachting blijven doen. Bovendien zijn ze erg goed bestand tegen corrosie, wat betekent dat ze niet beschadigen, zelfs niet na honderden jaren opgeslagen te zijn. Dit maakt ze een veilige en waardevolle investering voor de toekomst. Heb jij al goud in bezit?

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)