Less is more - in kaartjes

Mooi sober
Mooi sober

Het is voor mij alweer even geleden dat ik geboortekaartjes mocht uitzoeken - maar wat ben ik daar dol op! Ook om ze te krijgen trouwens. Of om ze bij een ander aan de koelkast of op een prikbord te bewonderen. Ik snap dan ook heel goed dat sommige mensen geboortekaartjes verzamelen. Is gewoon ontzettend leuk en inspirerend! Mijn persoonlijke voorkeur? Clean en sober. Precies wat ik bij het Belgische Queenofcards.be zag. Ik hou ervan!

Het lijkt me zo gaaf als je grafisch vormgever bent en de opdracht krijgt om een trouw- of geboortekaartje te ontwerpen. Bij Queenofcards.be zijn ze dat inmiddels wel gewend. Toen ik me - toch al weer heel wat jaartjes geleden - mocht storten op de geboortekaartjes voor mijn baby's, kwamen er twee heel toffe ontwerpen uit. Bij de eerste - een jongen - werden het kledinglabels aan een ieniemienie katoenen T-shirtje met de naam 'Finn' erop. Echt superleuk. En bij de tweede - een meisje - ontving iedereen een kaartje met een bloem met daarbij een raamsticker met diezelfde bloem. Hij zit nog steeds bij een aantal vrienden en buren op het raam geplakt ;-). Grappig is dat je smaak verandert. En hoewel ik weer zó zou kiezen voor de kaartjes die we destijds verstuurden, moet ik zeggen dat ik de sobere, strakke kaartjes van Queenofcards.be ook echt te gek vindt. Prachtig. Geen opsmuk. Less is more.

Ook leuk, dit geboortekaartje!
Ook leuk, dit geboortekaartje!

Deze serie - de kaartjes zijn te drukken in allerlei kleuren - vind ik zo mooi, met alleen de schreefletter. Tijdloos ook. Ik zou er direct voor vallen. Trouwens: je kunt het kaartje ook laten maken op doek of canvas, super idee!

Leuk voor jongens én meisjes
Leuk voor jongens én meisjes

Of deze, met heldere strepen. Ook in verschillende kleuren te drukken, team Queen of Cards maakt gewoon alles wat jij mooi vindt. Ik vind geel erg vrolijk en fris, zowel voor jongens als voor meisjes. En mooi genderneutraal natuurlijk :-)

Dit is mooi qua kleurencombi!
Dit is mooi qua kleurencombi!

Ook zo leuk: trouwkaartjes. Moet je eens kijken hoeveel soorten ze al bij Queen of Cards hebben ontworpen. Een héle verzameling. Ik weet al voor welke ik zou kiezen. En jij dan? Kom je er trouwens niet uit, dan gaan ze bij Queen of Cards graag voor je aan de slag om er iets van te maken waar je superblij van wordt. Leuk adres om te onthouden en te tippen aan je zwangere of bijna getrouwde vriendin, zus of collega!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)