Lekker: 3x herfstig comfort food

Comfort food!
Comfort food!

Niets zo lekker in de herfst als een heerlijk verwarmende kom met comfort food, zoals een goed gevulde soep, dahl of curry. En dan natuurlijk wel zelfgemaakt, zodat je vooraf al kunt genieten van de heerlijke geuren in huis. Wedden dat je trek krijgt van dit blog!

Bij ons staat er in de herfst minstens één keer per week een grote pan soep te pruttelen op het fornuis. As we speak, ruik ik de pastinaaksoep in wording. Zalig! Het liefst eet ik elke dag een flinke kom soep als lunch, om op te warmen en op te laden voor de rest van de middag. En bovendien is het super handig om ‘s avonds even op te warmen voor de kinderen, zodat ze even een bodempje hebben voordat ze gaan trainen.

Mijn eigen pastinaaksoepje
Mijn eigen pastinaaksoepje

De meeste soepen die ik maar zijn lekker vol en dik, zoals geroosterde bloemkoolsoep, paprika-tomatensoep en pindasoep, maar behalve kokosmelk gebruik ik eigenlijk geen vet in mijn soep. Vooral heel veel groente en kruiden. En dat is wat ik ook zo lekker vind aan mijn lievelingssoep: linzensoep met kokosmelk van de Groene Meisjes. Super lekker en super makkelijk om te maken. Je hebt alleen rode linzen, gepelde tomaten, kokosmelk, ui, knoflook, koriander, bouillon en een mix van koriander-, kerrie- en komijnpoeder en eventueel kurkuma nodig. Binnen no time ruikt het heerlijk in huis en heb je me toch wat lekkers om te eten!

Ook lekker: dahl met appel
Ook lekker: dahl met appel

Van deze linzensoep is het maar een klein stapje naar een andere favoriet en dat is dahl. Oorspronkelijk komt dahl (of dal) uit de Indiase keuken en voor de basis wordt er altijd een peulvrucht gebruikt, zoals linzen of kikkererwten. Het lijkt eigenlijk heel erg op linzensoep, maar een echte dahl is wel wat dikker en eet je met Indiaas brood, bijvoorbeeld naan of chapati. Ik maak zelf graag een flinke portie dahl in het weekend, want het is perfect om lekker met z’n allen op de bank te eten bij een film. Dit recept met bloemkool en winterpeen koos ik onlangs in mijn Veganbox en is absoluut voor herhaling vatbaar. De winterpeen maakt het wat zoeter en de geroosterde bloemkool geeft het een heerlijke bite. Ook lekker: dahl met bataat (zoete aardappel) en verse spinazie. 

Kids proof bloemkoolcurry
Kids proof bloemkoolcurry

En laten bataat en spinazie nou twee ingrediënten zijn die ik vaak gebruik in curry’s! Ook al zo’n lekker verwarmend gerecht dat je lekker in een grote kom kunt eten. Nu moet ik zeggen dat mijn kinderen niet dol zijn op curry, want ik maak ze steevast te spicy. Maar dit recept dat ik zag bij de Familiebox is volledig kidsproof. In plaats van een pittige currypasta gebruik je hier masala kruiden, komijn en wat gember. Dat maakt het wat milder, en ook de zoete smaak van winterpeen en kikkererwten vallen meestal wel goed bij kids. Maak er wat basmati rijst bij en serveer het in een mooie kom met koriander en limoen. They will love it!

Vegan curry
Vegan curry

Check onze Pinterest account voor nog meer hartverwarmende gerechten.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)