Laat je interieur bloeien: 5x bloemenbehang om je huis mee op te fleuren!

Bloemrijk behang van Days of Bloom
Bloemrijk behang van Days of Bloom

Behang. We love it! En dan vooral bloemenbehang, dat is al eeuwenlang topfavoriet in interieurdesign. Snappen we wel, want of je het nu hebt over kleine, fijne bloemetjes of grote statement bloemen, ze zorgen altijd voor zo’n fris en vrolijk gevoel. Days of Bloom heeft een behangcollectie ontwikkeld waarin bloemen de hoofdrol spelen. Alle dessins zijn met de hand getekend en het behang wordt in Nederland gedrukt op duurzaam vliesbehang. Ook heel fijn: je bestelt het behang precies in de maat van jouw muur, zo heb je nooit te veel! We laten je in dit blog vijf typen bloemenbehang zien waarmee je altijd boeiende, eh, bloeiende bloemen in huis hebt!

Klassiek bloemenbehang

Oh de elegantie van behang met een weelderig bloemmotief in zachte kleuren en met een vleugje romantiek brengt je zo naar vervlogen tijden. Alsof je een sophisticated salon uit een Bridgerton villa binnenstapt. Denk aan prints met delicate rozen, slingerende klimopranken en grote klaprozen. Days of Bloom heeft deze sfeer perfect vastgelegd op het Rosegarden behang. Als je houdt van een klassieke, Engelse stijl, dan is dit handgeschilderde behang perfect voor jou.

Klassiek bloemenbehang: Rosegarden
Klassiek bloemenbehang: Rosegarden

Botanisch behang

De inspiratie voor haar botanische behang Field of Hope haalde Elles van Days of Bloom - hoe kan het ook anders - uit de natuur. De levendige kleuren en realistische dessins van grassen, klavers en bloemen brengen een stukje van de buitenwereld naar binnen en zorgen voor die fijne, natuurlijke sfeer. Dit type behang is perfect voor iedereen die op zoek is naar een rustgevende oase in huis, om even bij te komen van de drukte van alledag.

Botanisch behang: Field of Hope
Botanisch behang: Field of Hope

Geometrisch bloemenbehang

Wil je nou een ietwat modernere draai geven aan een bloemenpatroon, dan is geometrisch bloemenbehang de perfecte keuze. Dit type behang combineert strakke lijnen en abstracte vormen met subtiele bloemmotieven, zoals je ziet bij de In Bloom serie van Days of Bloom. De grote, hoekige bloemen en het ton-sur-ton effect geven wél een speelse dynamiek in bijvoorbeeld een minimalistisch of Scandinavisch interieur, zonder al te meisjesachtig te zijn. 

Geometrisch bloemenbehang: In bloom
Geometrisch bloemenbehang: In bloom

Chinoiserie behang

Dit nieuwe Chinoiserie behang is een eerbetoon aan de oude Chinese schilderkunst. Het vertelt de bijzondere verhalen van eeuwenoude culturen en tradities en heeft daardoor ook iets mysterieus. Als je je ogen zachtjes dichtknijpt en tussen je wimpers doorkijkt, zie je de bloemen bijna zachtjes bewegen in de wind en hoor je het gefluit van de exotische vogels. Days of Bloom heeft er een mural van gemaakt, zodat je één mooi groot tafereel hebt zonder herhaling. Heel mooi voor in je slaapkamer of in je werkkamer.

Chinoiserie behang
Chinoiserie behang

Vintage bloemenbehang

Dit is eigenlijk onze favoriet: vintage bloemenbehang. De designs met een retro twist, gedurfde kleuren, grote bloemendessins en een vleugje kitsch zijn echt een statement in huis. Met vintage bloemenbehang kun je snel karakter toevoegen aan welke ruimte dan ook. Het is dus perfect voor mensen met een eclectische en eigenzinnige stijl. Check de Proud Birds - in maar liefst zes verschillende kleuren verkrijgbaar - met de combinatie van bloemen en pauwen. Wow, dat wordt echt de eyecatcher van jouw huis! 

Vintage bloemenbehang:  Proud Birds
Vintage bloemenbehang: Proud Birds

Mocht je nou eerst even willen zien hoe het behang bij jou in huis staat en of het matcht met de rest van je interieur, vraag dan proefstalen aan van jouw favoriete behang.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)